– Legg deg i venstre felt, sier GPS-dama.

Lund har fått et veldig nært forhold til dama som snakker til han når han er ute og kjører. Og selvfølgelig gjør han som hun sier, selv om det innimellom kan virke direkte farlig.... Tekst: Harry  Illustrasjon: Vie       Den blide malermesteren fra Enebakk er på veg...

Lund lanserer solkrem med solfaktor 200!

Den populære malermesteren fra Enebakk er livredd for å bli solbrent, og han har derfor utviklet en egen maling som beskytter hele kroppen, og der man kan velge farge selv. Og siden sommeren er lang, leveres denne solbeskyttelsen i 10-liters spann.

Splitter ny maur på veien!

Vår daglige leder, Peder Sethern, hentet seg nylig en flunkende ny Transit Custom fra Ford, og hans første aller tur med nybilen gikk til Superprint i Vestby, hvor han fikk montert på plass malerfirmaets fargerike logo.

Lund liker å ta en kaffe på Håndverkeren

Den godeste malermesteren hører stadig at det er populært å sitte på Håndverkeren. Men det har gått Lund hus forbi at Håndverkerener en restaurant i Oslo, noe hans kollega må leve med. Og Peder legger seg jo alltid flat for det aller minste….eller det aller største!

JA, VI ELSKER I DETTE LANDET!

Vår malermester er mektig imponert over forfatteren av vår nasjonalsang. Men han rødmer lett når han innrømmer at han synes Bjørnson er litt smågrov i teksten.

– Uffda, Siv! Du fornærmer en hel listhaug!

Malermester Lund kvekker til når han får høre finansminister Siv Jensens uttalelse om «å knusee de j…. sosial-listene» fra talerstolen under FrP’s landsmøte sist helg. Han sier at han nok ville ha sagt ting på en helt annen måte overfor denne minoriteten innen trevarematerialer.

Enebakks svar på Messi trår til med bananskudd!

Den fotballgale malermesteren fikk ikke sett kampen, men hørte ryktene om bananskuddet til Messi mot Liverpool i semifinalen i Champions League onsdag kveld. Og han skulle selvfølgelig ikke være noe dårligere, så på treninga torsdag kveld var Lund godt forberedt, med en klase med bananer i treningsbagen.

Gult er kult – i år igjen!

God påske? Egentlig er det vel litt tidlig å slå fast at påsken er god. Det vet vi jo egentlig ikke før påsken er over. Om påsken var god, liksom. Men nå som påsken står for døren er det jo greit å ønske hverandre en god påske i hvertfall, så er det gjort.

Egglederen fra Enebakk i rute til påske!

Den populære malermesteren fra Enebakk har den siste tiden vært fullt beskjeftiget med å male påskeegg, og den ene eggløsningen etter den andre ser dagens lys – for som han sier: – Dætta er jo en gørnaturlig del tå malerfaget, liksom!

Tatt på fersken!

– Er det så gørfarli ‘a? Je har da tatt på fersken mange gonger, je, uten at det har skjedd nåe som hælst! Æple å, forresten, sier malermester Lund, som ikke er redd for å ta sjanser her i livet. 

– Theresa, Mayday! Mayday!

– Brexit? Det holder da i massevis med Bixit og Flexit! Malermester Lund er ganske irritert over alt snakket om engelskmennene og Brexit, og sier at dette bare er en oppkonstruert krise som lager nye misforståelser.

Malermester Lund vurderer å bli Ny!

– Hvorfor itte vi, når Norges Stasbaner staser seg opp med nytt navn? Og hos øss blir jo hver eneste kunde ny når vi svinger kosten og gjør det gørlækkert. Og NYMALT er jo et gørfint slagord, sier Lund ivrig. Men han vil gjerne ha kundenes og styrets mening om det nye navnet, før han forkaster det gamle – akkurat som NSB sikkert spurte kundene sine.

– Jättekult att vara svensk hos Malermester Lund!

Patrik Ahlberg er 28 år og kommer fra Ljungby i Sverige. Etter å ha jobbet som maler og tatt fagbrev hjemme i Sverige, flyttet han til Norge i 2012. Patrik har jobbet i eget firma de siste årene og vært innleid hos Malermester Lund. Men siden i fjor høst har han vært fast ansatt hos oss. 

S T R A F F E S P A R K !

Den sportsgale malermesteren har bestemt seg. Han vil stå i mål på oldboyslaget denne sesongen. Og han er godt i gang med egentrening noen uker etter at han fikk sparken.

Lund tester dagens VM-øvelse: Kombinert!

Som ihuga sportsidiot er Lund godt forberedt til VM på ski. Han har til og med testet ut alle øvelsene. Også kombinert, som Lund selvfølgelig har skjønt er hopp og langrenn i ett!

Å hoppe etter Ruccola – itte lætt!

Malermester Lund står ivrig opptatt med diverse salater på kjøkkenbenken. Kona tror ikke sine egne øyne og kan ikke dy seg: – Jaså, er det du som skal ordne middag i dag?

Fæmte bud: Du skal itte slå ihjæl tia!

Vår kjære malermester fra Enebakk kommer litt smålei seg hjem, etter at han har hatt en kaffe med naboen borte på senteret. Kona ser umiddelbart at det er noe galt og spør hvorfor han ser så nedstemt ut. – Han Hans har itte respekt for det fæmte bud, han!

Nymalte solceller på Ullersmo!

– At ingen har tænkt på dætta før!, sier en oppglødd malermester. – Dæssa cellevegga i fengselet er jo dørgane kjedelige, og når vi vet at mange skal sitta inni dæssa trange romma i årevis, må det jo bli litt koseligere dær, legger han til.

Vegard har funnet sin nye plass!

På tampen av fjoråret kom Vegard Østgård med på laget til Malermester Lund. Enebakkbedriften har de siste årene hatt en svært positiv utvikling, med et stort spekter oppdrag i hele Østlandsregionen – og derfor har firmaet sett nødvendigheten av å supplere arbeidsstaben på de ulike områdene.

Multitaske? Klart je har det!

Enebakks store malermester følger med i tiden! Og som de fleste andre har han funnet ut at det er en fordel å kunne gjøre flere ting samtidig! Han har derfor gått til anskaffelse av noe som vil gjøre dagene litt enklere…

Lund hater gjentakelser!

Den trivelige malermesteren fra Enebakk har sett seg lei på å få høre samme spørsmål flere ganger – om og om igjen. Som han sier: – Spørsmåla blir itte spæssielt mere interessante om dæm gjentas tæll det kjedsommelige, liksom!

Det er mange som må snu på kona i januar!

Etter en rådyr desember har Lund har fått med seg at det er mange som må snu på kona nå i januar. Og den godeste malermesteren vil jo også prøve, selv om han ikke helt skjønner poenget …

Nytt år og nye muligheter!

Det er ikke mange timer igjen av dette året – og så er det nå engang slik, at 2018 kommer aldri mer tilbake! Litt vemodig, men vi skal skynde oss å glede oss over et helt nytt og ubrukt 2019 som står for døren.

Fire lys og tre bøker, itte værst!

I dag så tenner vi fire lys – men malermester Lund er ikke helt sikker på hva han tenner de for. Han tror at kan være for ribbe, surkål, medisterkaker og pølser. For som han sier «Nå er det itte lenge før vi sætt øss tæll bords – og da skal vi kose øss halvt i hjæl!»

Vi tenner tre lys i dag, for trengsel, håp og vrede!

De står og skinner for seg selv, sammen med alle oss andre som er tilstede – foran kassa på Ski Storsenter! For i dag skulle det jo være lengsel som vi tenner lys for….men det gjelder nok ikke for malermester Lund med frue…..ikke i denne trengselen!

«Gammel» politistasjon blir åpent kontorlandskap!

Malermester Widar Lund AS har den siste tiden vært beskjeftiget i Idrettsveien 16 på Ski. Tidligere holdt Follo Politistasjon til i disse lokalene, som nå blir gjort om til moderne kontorlokaler i til dels åpent landskap. Nå er arealene «ribbet» for alt som kan minne om «forna» politidager, og trer nå fram i ny og moderne form, med delikate og matchende materialer og farger.

To tente lys, og målfest i stua hos Lund!

Så tenner vi to lys i dag, to lys for håp og glede. Eller for å si det slik det egentlig bør sies: Vi skal faktisk tenne begge lysene for håp, og vente litt med gleden! Ja, for denne 2. søndagen i advent snakker vi selvsagt om håndballjentene våre – som nasjon elsker.

Så brenner vi et lys i dag. Og kanskje også en straffe!

Endelig er adventstiden her – den deilige ventetiden, hvor vi skal nyte vinterens og kuldas ankomst og se fram til en herlig førjulsperiode. I 3-4 uker skal vi gå og forberede oss på, øke forventningene til – og ikke minst vente på det som skal skje én kveld, sånn rundt den 24. desember.

Lund gjør det litt enklere for stakkars Magnus 🙂

Heretter skal det ikke lenger være tvil om hvilke brikker som er hva, så nå trenger ikke Magnus lenger ha med seg huskelapp. Etter VM i London 2018 vil nok ettertiden fortelle oss: ”En mester fra Enebakk har gjort det enklere for Magnus Carlsen å nok en gang bli...

Maur sett på merkelig porselensdings med hank!

En slik raritet har dere garantert aldri sett før! Den fargerike mauren kjenner nok de fleste igjen, men hvor i all verden har logoen til det verdensberømte malerfirmaet fra Enebakk plassert seg nå?

Lund elsker gran. Og hater skrivefeil!

Gran er tresorten over alle tresorter, mener den engasjerte malermesteren fra Enebakk. Derfor er han ikke sen å be når han ser noen har skrevet "gran" feil. Tekst: Harry Illustrasjon: Vie Lund har ikke har tenkt over det før, men som han nå sier: - Det finns jo...

Barseltrekant for mørke høstkvelder

Den kreative malermesteren fra Enebakk klekker ut det ene geniale gullegget etter det andre. Og den siste oppfinnelsen han nå tester ut er Lunds Barseltrekanter med barnevognfeste!

– Skivebomstasjoner vil nå je kalle det, sier Lund

Med det nye byrådet i Oslo for et par år siden kom også meldingen om at innen 2020 skal det være bilfritt i Oslo Sentrum innenfor Ring 1. Greit det! Overhodet ikke noe som helst problem det, for Malermester Lund!

– Følk kontakter meg alltid i kiste liten!

– Je synes «Kiste liten AS» er et passende navn, for det kan fort bli korte tidsfrister og mye mas me dæssa kistene, sier den oppfinnsomme malermesteren, som vurderer å starte kistefabrikk.

Dårlig håndverk lønner seg aldri!

Sameiet Odelsvegen Park 1 på Jessheim har helt siden bygget ble oppført i 2012, slitt med store feil og mangler. Siden 2013 har dører, vinduer og baderomsgulv blitt skiftet ut i de 43 leilighetene, og beboerne har hatt problemer med å motta ferdigattest fra kommunen på grunn av manglene.

Christine møter Terje på Mortensrud hver mandag!

Siden i mai i våres har prosjektansvarlig Christine Lund hos Malermester Lund hatt regelmessige byggemøter/befaringer i Furuåsen Boligsameie på Mortensrud i Oslo syd. Hver mandag formiddag møter hun sameiets formann og byggeleder Terje Evang.

Når Lund roper på elgen får han svar!

Pussig, men det er alltid på fredag eller lørdag den godeste malermesteren får i seg altfor mye av den type mat han ikke tåler. Men det magiske er at skogens konge kommer løpende for å trøste, hver gang Lund vrenger magesekken.

Lund tar seg gjerne en høneblund

Men om hønene til naboen er like begeistret er heller tvilsomt. De synes nok at den godeste malermesteren heller kunne tatt seg en vanlig blund hjemme hos seg selv, slik at de fikk ha rugekassa for seg selv….

Lund kjøpte grillspyd på XXL

Grillsesongen er ikke helt over for malermester Lund. Men spydet han kjøpte på tilbud på XXL var kanskje ikke så bra som han hadde trodd. Tekst: Harry  Illustrasjon: Vie Malermesteren fra Enebakk er på handletur sammen med kona. Ved jevne og ujevne mellomrom tar de...