Så tenner vi to lys i dag, to lys for håp og glede. Eller for å si det slik det egentlig bør sies: Vi skal faktisk tenne begge lysene for håp, og vente litt med gleden! Ja, for denne 2. søndagen i advent snakker vi selvsagt om håndballjentene våre – som nasjon elsker. Og like sikkert som at mesterskapet for håndballjentene går av stabelen i adventstida er det at malermester Lund arrangerer sin grandiose målfest i stua!

Men helt fram til nå på fredag, har altså gulljentene til hele Norge trøbla litt, og sto mer eller mindre frem som «nulljentene». Ingenting, eller svært lite, fungerte i møte med andre antatt «svakere» lag. For første gang siden håndballen ble oppfunnet, går de norske jentene inn i den såkalte mellomrunden i Europamesterskapet i Frankrike, med null poeng! Null og niks! Men heldigvis, på fredag mot Ungarn ble det endelig seier og målfest! Det er godt nytt for den norske folkehelsa!

Som vår idrettsinteresserte malermester fra Enebakk sier:
– Dætta var krise! Sjøl har je da aldri gått inn i nåen mellomrunde uten et eneste lite poeng, liksom!»

Fru Lund overhører kommentaren til mannen.
– Du har da aldri spilt håndball, du?

– Nei, takk og lov – det skulle ha tatt seg ut!

Lund ler høyt, og legger til:
– Je har nukk itte kropp tell slikt, je!

Etter de innledende kampene til Norge, tenkte malermesteren litt på hva treneren kunne gjøre for å bedre resultatet.Han overveide å gi følgende tips til Thorir Hergeirsson:

– Je kan itte sitta å sjå på at dessa flinke jentene skal risikere å måtte rese hemmatt tæll onsda’n. Som overkvalifisert sportsidiot tillater je meg å foreslå at følgende i den akutte krisesituasjon: Vi utstyrer trenerbenken med et kraftig blinkende varsellys, slike som Vegvesenet bruker, pluss at du har et par nødraketter i bakhånd, som du kan skyte opp hvis målforskjellen begynner å bli stygg!

Men på grunn av alle forberedelsene som han selv står overfor med målfesten hjemme, og ikke minst at jentene mot Ungarn, endelig viste fram sitt gamle, gode superspill, og ga oss nok en målfest, så droppet malermesteren å kontakte Thorir med idéene sine.

– Je har jo dessuten mer enn nukk anna å tenkje på, liksom, sier han.

Nå blir det bokstavelig talt en festlig ventetid i stua hos Lund – der blir det i hvertfall ingen nedturer!

Malermester Lund og vi andre går derfor inn i denne andre adventsuken, den lange ventetiden – for å vente på resultatene fra håndballjentenes kamper mot Nederland på tirsdag og Spania på onsdag. Vi tenner derfor begge lysene – og håper på glede!