– Nå kan det væra nukk, sier mannen som til daglig arbeider som malermester i det som på amerikansk kalles Oneback in Norway. Nå vil han få avklart presidentvalget der borte i Junaiten én gang for alle, ved å stille som valgmann der det måtte være nødvendig!

Det er en spent malermester som forbereder seg på turen over Atlanteren. Han har aldri vært i en vippestat før, og lurer veldig på hvordan en slik stat ser ut.

Lund er nå kommet om bord på flyet som skal frakte ham til vippestatene. Han kom imidlertid litt skjevt i gang, for han dro ned i Oslo sentrum, da han tok det for gitt at Amerikabåten gikk fra Vippetangen. Men der var det ingen båt – og ikke noe konditori heller, faktisk. 

– Mærkelig åssen tidene endrer seg så gørfort, liksom, sier han.

Vel framme i Pittsburg i vippestaten Pensylvania prøver han å finne ut hvor valgmenn skal møte opp. Det er veldig mye mennesker – overalt. 

– Je trur det må væra flere følk i denna byen her enn i hele Kirkebygda, je, sier valgmann Lund. Overalt står ivrige mennesker med plakater som sier «Count every vote!» 

Lund blir stående å stusse over at folk må gå med plakater med et så selvfølgelig budskap. 
– Klart dæm må tælle alle stæmmene – det skulle tatt seg ut at dæm bære hadde tælt nåen tå dæm, liksom?

På plass i et enormt opptellingslokale forundres han over at alle i tellekorpset sitter helt stille på stolene sine – og teller for harde livet. 

– Men, her er det jo itte nåen som vipper på stolen, hæll? Gørrart!, sier han. 

Han går bort til lederen for tellekorpset og prøver å presentere seg, 
– Excuse, but are you the vip-chief?  

Men ingen har tid til å slå av en prat med den norske valgmannen. Han forstår at det visstnok er veldig jevnt i dette presidentvalget, og hans innstilling er jo at ikke én eneste stemme vil bli glemt.

Og det er nå han lanserer sitt budskap. Han har funnet en mikrofon, og med klar og høy stemme på flytende vippestatsamerikansk kunngjør han «I will tell you all!» – som han jo vet betyr «Jeg vil telle dere alle!» på norsk.

En stor vippestatsvakt kommer bort til Lund, tar tak og geleider han ut i en ventende vip-limousine, med beskjed til sjåføren:
– Full speed to the airport, please!

Og vipps, så sitter Lund på flyet hjem.