Vår kjære malermester har fått med seg de siste nyhetene om at det ikke skal være tillatt med mer en fem nærkontakter i private hjem, og det synes han ikke gir noen mening.

Tekst: Harry Illustrasjon: Vie

– Bære i stua heme hos øss har vi 4 dobbeltkontakter og 2 enkle, liksom, sier han og legger til at det jo må være nok kontakter i de rommene man har behov for dem. 

– En anna ting je reagerer på er at myndighetene bruker begrepet nærkontakter. Skulle vi ha kontaktene længre unna da, hæll?

Lund påpeker at det ville ha blitt et sabla surr og rot dersom han skulle barbere seg på badet i andre etasje, men måtte bruke kontakten nede på kjøkkenet.

– Nei, kontaktene må nukk væra dær du træng dæm – du træng da itte å væra romforsker for å skjønne det, liksom.

Malermesteren funderer også på hvordan det kan ha seg at det er helsemyndighetene som skal komme med retningslinjer for elektriske installasjoner i private hjem. 

– Har itte dæm nukk å drive på med i dæssa Covid-19-tidene, da? Makan! 

Han sier at dersom myndighetene ikke tar til fornuft i denne saken, vil han sette inn en kontaktannonse, for å sette lys på saken.

– Je har aldri hatt nåen kontaktproblemer av nåe slag, og je finn meg itte i at stats- og helseminister’n skal gå inn i privatlivet tæll følk på dænna måten!

Lund rister på hodet i det han går inn i stua.
– Å blir det næste, liksom? Bære én skjøteledning på 1 meter pær husstand? Eller kanskje bære ei kontaktlinse pær vaksen person i kommuner som byner på E?