Vår glade malermester Lund og kona har lenge hatt planer om å kunne ta en tur «over there» for egenhendig å få oppleve et spennende kontinent og ikke minst «The American Dream».

– I den siste tida jo har mange påstått at den amerikanske drømmen har vørti borte, men det har je aldri trudd på, je – helt tæll i natt, sier Lund, som forteller at han har hatt besøk av denne mye omtalte drømmen. Men han husker nesten ikke noe av den! 

– Je våkna næmli midt i drømmen; a’mor å je på vei mot Grand Canyon i en rød Mustang, tå et gørdigert mareritt!

Fru Lund finner mannen sittende skremt i senga, dyvåt av svette. På spørsmål om hva som har skjedd, hikster en utslitt malermester:
– Je har hatt et gørrealistisk skrækkscenariomareritt, mor! At n’ Donald hadde vørti gjenvalgt som president borti Junaiten, liksom! På en måte trur je at’n Trømp ødela litt tå den amerikanske drømmen min i natt, hæll?

Kona tørker svetten fra panna hans, mens hun beroligende sier:
– Slapp av, du er nok ikke alene om å ha fått drømmen ødelagt av den mannen! Nå går jeg og lager en god kopp ettertraktet nattkaffe, slik at du kommer til hektene igjen.

Kaffen gjør godt og etterhvert kommer Lund seg igjen. Han reviderer sin plan om å oppleve den amerikanske drømmen.

– Kanskje vi skal vente med å ta Route 66 tæll det har vørti valgt en anna president enn n’Donald, hæll? For je er faktisk itte så stærk i nærvene, je – og tar itte sjansen på et nytt mareritt, makan tæll dætta je hadde i natt, liksom!

Han legger til at de kanskje heller burde følge amerikanernes søken etter drømmen på fjernsynet hjemmefra. 
– For da kan vi jo bære slå av TV’n hvis det blir for gæli!

Fru Lund gir mannen en god klem. 
– Nå synes jeg du begynner å ligne litt mer på deg selv igjen – kom så går vi og legger oss, og så kan vi drømme litt sammen!