I løpet av sommeren har først det gamle herredshuset og deretter skolebygningen i Kirkebygda blitt oppgradert utvendig. Fasader er malt, og alle vinduer er kittet og malt. Dette har vært et samarbeid mellom driftsenheten i Enebakk Kommune og Malermester Lund.

Vi befinner oss altså i Ignaveien, for i gammel tid het EnebakkIgnarbakki– etter det opprinnelige navnet på Preståa – elva som renner gjennom bygda. Ignarbakki – altså bakken ved elva!

 

Her i Ignaveien, like ved Enebakk kirke og elven Igna, har de ærverdige bygningene som tidligere blant annet huset formannskapssal og skole, formelig «tryglet» om å bli oppgradert, og ikke forfalle helt. Derfor er det flott å se to av bygdas «landemerker» igjen stå friske og flotte her i Kirkebygda. Foto: Øystein Søbye

 

Her står fra venstre, byggmester Marius Hansen  og driftsleder Tom Haugvaldstad fra Enebakk Kommune, sammen med malermester Widar Lund foran inngangen til det tidligere herredshuset, som i dag er skiltet som kommunens kulturavdeling. I dag benyttes lokalene til blant annet utstillinger av bygdas kunstnere, og for tiden er maleren Erling Engers bilder utstilt her.

 

Malermester Widar Lund viser fram hvor han hadde plass på barneskolen: «Her på vindusrekka, nest bakerst, her hadde jeg plassen min – og der skjedde det mye artige ablegøyer!» Han smiler og forteller at han nok ikke var noen «villstyring» men heller en stille og rolig elev. «Men jeg kan ikke huske at jeg gjorde lekser!», sier han tankefullt.

 

Det gamle herredshuset er ferdig oppusset og i disse dager tas også stillasene ned fra gamleskolen.