– Der har vi’a Beate og ‘a Laila! Nå skal det bli gørgøtt å få dæm hæmmatt!
Den populære malermesteren fra Enebakk har sammen med kona tatt turen opp til Gardermoen. For som kjent er høstferien over, eller pottitferien, som Lund sier – og han sendte nemlig mesteparten av potetene sine på chartertur til Mallorca for en uke siden, og nå skal de hentes og kjøres tilbake til Enebakk. 

Tekst. Harry. Illustrasjon: Vie

– Det er ingen tvil om at dæm hadde gjort seg gørfortjent tæll ei uke i sol og varme i sydligere strøk, etter å ha strævd neri den mørke jorda i åkern over lang tid, men nå er det slutt på å ligga på stranda å drive dank, liksom!, sier han til kona idet han kommer inn i ankomsthallen ved Oslo Lufthavn.

– Bære vi får dæm hæmatt nå, så skal de utkvilte pottitene mine etter hvert fraktes tæll ulike butikker, for deretter havne sammen med fårikål og kjøttkaker på middagsborda rundt omkring i vårt langstrakte land». Han er mektig stolt over at han tar så godt vare på sine selvdyrkede poteter.

– Je har drivi med litt pottit- og gulrotproduksjon hemifrå, liksom, sier han,  og forteller at selv om malerjobben tar det meste av tiden hans, går det ikke en eneste dag uten at han er borti åkeren bak uthuset.

– Men i år vart det itte nåen ferie på gulrøttene, gitt!» Han påpeker at det jo fort blir kostbart om hele avlinga skulle på charterferie hvert år!

Glad og fornøyd har Malermester Lund endelig fått potetene på bilen.
– Je må innrømme at je var bittelittegranne nervøs akkurat da dæm skulle igjennom tollen, men det gikk da greit – dæm hadde itte nåe å skjule under skalet sitt dæm, itte sant mor?

Kona sitter stille og ser engstelig bort på sin mann.
– Jeg forstår meg ikke på deg, jeg. Hva blir det neste, mon tro?

Malermesteren smiler bredt:
– Du er bære missunnelig over å ha en slik gørkreativ mann, du mor!