Den fotballgale malermesteren fikk ikke sett kampen, men hørte ryktene om bananskuddet til Messi mot Liverpool i semifinalen i Champions League onsdag kveld. Og han skulle selvfølgelig ikke være noe dårligere, så på treninga torsdag kveld var Lund godt forberedt, med en klase med bananer i treningsbagen.

Samtaleemnet i går var selvsagt det mirakuløse frisparket fra Barcelonas Lionel Messi, som fra 27 meter gikk rett i krysset! Noe lignende har kanskje verden aldri sett. Lund var altså forhindret fra å få med seg godbiten «live», men alle snakket jo om kunststykket til argentineren.

Selv mente Lund at det kanskje ble litt mye Messi-skryt – at det vel egentlig ikke var så veldig vrient å fikse et slikt bananskudd. Han kommanderte lagkompisene i mur foran målet, dro opp den ene bananen etter den andre. Men i begynnelsen ble det så som så med treff.

– Døkk i mur’n må fløtta døkk litt lenger tæll sia, slik at je ser keeperhjørnet, liksom!

Og etter at muren stadig ble flyttet unna kom han stadig nærmere scoring.

– Nå har je det inne snart, roper han ivrig og gir beskjed om at neste forsøk vil få Messis bananskudd til å blekne. Etter et klokkerent treff sender han den gule, buete «ballen» helt oppe i krysset.

– Å syns døkk om den der’a?, spør han – stolt over sin prestasjon. «Muren» blir bare stående å se på restene av bananen son sitter klistret fast oppe under tverrliggeren.

Akkurat da kommer fru Lund bort på sidelinja og roper:
– Hvorfor i all verden driver du og sparker og ødelegger alle de fine, friske bananene, da?

Lund roper bort til madamen at han ikke vil ha noen innblanding fra henne, men fullstendig ro og konsentrasjon i treningsøkta, og legger til:
– Gå hæmmat å strikk, du!

Så sier han til murkompanjongene:
– Takk for innsatsen, dætta kan døkk væra gørstolte av – det vart mye bedre da døkk fløtta døkk! Og neste gong skal vi trene på lompeskudd. Je tar me meg både speltlomper og havrelefser, så vi får tæsta ut litt forskjællig, liksom, legger han til..

Så tar han den tomme bagen og begir seg hjem etter treningsøkta, i det han roper bort til de andre:
– Døkk får plukke opp bananer og bananskall og vaske stolper og nætt, døkk da – slik at det ser bra ut ætter øss, liksom. Ha det bra!