Spikermatte

Tar du én spiker og legger til én spiker – hva får du da? Elleve! Enkel spikermatte. Så hvorfor bruke vanlig kalkulatormatematikk når det lønner seg å bruke spikermattemetoden? Tar du to spikere og legger til to spikere til, hva får du da? 1111 – ettusen-etthundre-og-elleve! Med andre ord, direkte lønnsomt!

Så har du litt dårlige regnskapstall, gå over til spikermattemetoden! Og ikke for å snakke om hvis tallene er gode – da blir de jo enda bedre!

Det som gjør spikermatte til en slik enkel matematikkmetode er nok først og fremst selve formen på spiker’n – den er helt rett – rett og slett. I andre kalkuleringsmetoder blir man nødt til å benytte en hel haug med ulike tall med ulike former, runde og innviklete. Er det noe rart at det blir mye krøll og vanskelig å få et bra resultat da?

Nei løsningen er den enkle metoden; spikermatte. Tjener du 1.111,- om dagen blir jo det fort elleve-millioner-ett hundre-og-elleve-tusen-ett-hundre-og-elleve kroner på to dager med spikermatte – og da klager du sannsynlig ikke på lønna mer – mens det hadde blitt skarve kr. 2.222,– med såkalt tradisjonell matematikk. I tillegg blir det jo også kollosale summer i skatt ved å benytte spikermatte – og det kommer jo samfunnet til gode. Flere skattekroner i felleskassa betyr raskere utbygging av veier, jernbane og en aldeles eksplosiv utvikling iav sykehjem og eldreomsorg. Snart har vi ikke bare enerom og glede oss til på våre eldre dager, men suiter og bungalower – hver av én av oss.

I tillegg vet vi jo at vi nærmer oss «det pengeløse samfunn», så forskjellen blir ikke så stor. I fremtiden blir det betalingskort og spiker. Den eneste merkbare forskjellen vil nok i fremtiden være at den tradisjonelle lommeboka etter hvert blir borte – det blir nok mer og mer vanlig å se mennesker vandre rundt med sine spikeresker under armen. Det ryktes også at flere av klesprodusentene vil implementere spikerslag på sine bukser i tiden fremover. Ikke dumt!

Det at ingen ansvarlige økonomer, finansministre og andre har tenkt tanken på å gå over til spikematte – er rett og slett helt ubegripelig!

For det enkle er jo alltid det beste!