Malermester Lund er ganske fortørnet over at regjeringen nå har tilført NAV 40 millioner kroner, som skal brukes på å rydde opp. Og malermesteren fra Enebakk er selvsagt interessert i de fleste typer oppdrag – og forklarer at malerbedriftens motto er  «Ittnå’ er for lite og ittnå’ for stort».

Siden ikke han har blitt bedt om å hjelpe til, så vil han selv ta initiativet til å rydde opp i denne saken, som han har skjønt er den største skandalen her i landet på år og dag. Og Lund står allerede klar med svarte søppelsekker.

– Je har gørgo erfaring i å rydde! Men je må jo sjå litt på jobben først,og itte binde meg opp i ti tusen kroner før je vet litt mer, liksom – je vet jo itte hvor alle dæssa stakkars følka bor, hæll – så det kan jo bli en gørdiger jobb etter hvert, sier han.

Lund forteller at det det har vært mang en ryddesjau, både hjemme og på kontoret, og ikke minst når de er ferdige med maler- eller snekkeroppdraget hos kunden.

– Det er jo vanlig følkeskikk å rydde opp etter seg!

Han forteller at han i forrige måned hadde en gigantisk ryddesjau på lageret.

– Da gikk det faktisk så hardt for seg at det resulterte i magasjau, liksom!

Han har hørt på reaksjonen til de ansvarlige, men er ikke imponert.

– Ho arbeidsminister Anikken Haugtussa og ho NAV-direktør Sigrunn Våghals har itte vøri ydmyke i det hele tatt! Han legger til at han synes det er i overkant frekt å først rote det til, for deretter å bevilge 40 millioner av det norske folks penger til å rydde opp!