Banan

I dag er det fredag og vi skriver trettende mai. Altså, fredag den trettende! Åh, huff’a meg, sier folk, – nå må vi passe oss! Se oss godt for, slik at vi ikke tråkker på et bananskall når vi haster av gårde. Og det bør helst ikke gå ei svart katte over veien der du kommer kjørende! 

Tekst: Harry   Illustrasjon: Vie

For da går det nok galt rundt neste sving! Og så må vi for all del passe på at vi ikke blir 13 til bords ved familieselskapet i dag. Da må vi nok endre litt på invitasjonene! Onkel Åge kan komme en anne dag, frexempel!

Bare tull og tøys! Det er klart at katta går over veien akkurat når det passer katta! Og folk dauer jo ikke hvis de tilfeldigvis var tretten rundt bordet. Tenk på de som bor på Tretten da? De kan jo aldri spise sammen de, da?

Og folk som ikke gidder å kaste fra seg bananskallet i søppelkassa, de ser ikke etter hva slags dato eller ukedag det er, før skallet slenges på gata. Nei det skjer nok torsdag den tolvte og lørdag den fjortende også! Men nei da, det er liksom denne fredagen og dette tallet tretten som man skal henge seg opp i – og koble med at noen sklir på et bananskall.

Tenk hvordan alle de stakkars bananene må ha det da? Vi skal ikke se bort fra at noen av bananene føler seg tråkka på, bokstavelig talt. De er jo selvsagt kjempehappy med at de blir plukket, kjøpt – og spist! Men akkurat når skallet blir kastet, bryr ikke bananen seg en døyt om! For da er det jo over, finito – kan du si – håkkesom. Bananen ser jo imidlertid at den får kolossalt mye oppmerksomhet denne fredagen den trettende.

Det blir på en måte en litt opphøyet bananhøytidsdag! Man kan kanskje til og med si at dagen i dag –  fredag den trettende mai – er bananens syttende mai i år!

Bananen er dessuten svært fornøyd med at ingen eller svært få andre typer frukt blir koblet til en spesiell ukedag eller dato. Det skulle tatt seg ut om vi hadde hestepæredagen, eplenikkersfredagen, appelsinhudtirsdag den 23 eller «litt-på-druen»-mandag.

Bananen er kun litt småirritert og sjalu på kiwi som ikke bare har fått en hel dagligvarekjede oppkalt etter seg, men til alt overmål går offensivt ut med åpningstider fra 07-23 alle dager og søndagsåpent! Det blir kanskje i overkant mye pes?

God fredag den trettende og tirsdag den syttende mai!