Grill en politiker

Når du skal grille, er det er viktig å velge kjøtt fra de riktige partiene på dyret. På grisen, frexempel, kan man velge kjøtt til grillen fra partiene under. Bånn apetitt!

Layout 1Fremskrittspartiet (F=P)
Kjøttet her er særdeles lettfordøyelig! Du merker nesten ikke at du har det i munnen, og før du har fått snudd deg har du svelget det. Og det er slik at kjøttet fra Fremskrittspartiet er ungt og litt smakløst. Det skal medgis at noen ganger kan man få litt magesmerter når man gaper over for mye av kjøttet fra dette partiet. Og det er herfra vi kjenner det sagnomsuste uttrykket: «Hvis du får vondt i magen, gå til Carl I. Hagen». Psykologer vil ha det til at mulige bivirkninger av overdreven spising av Fremskrittspartikjøtt kan gi dårlig gangsyn og slett vurderingsevne. Kjøttet fra dette partiet finner du, som ordet sier, foran på grisen – midt i fremskrittet.

Layout 1Arbeiderpartiet (APE)
Et usedvanlig seigt og tungt fordøyelig kjøtt. Noen mener sågar at det er uspiselig, men det kommer litt an på hvor sulten du er! Uansett må du tygge det du får i deg fra Arbeiderpartiet. Vi skal huske på at grisen som nå ligger på grillen har vært en «slitar» og stått på hele sitt liv for at vi skal kunne få oss et godt grillmåltid. Resultatet er imidlertid at kjøttet inneholder mye sener og blir av de som er eksperter omtalt som «apekjøtt» – spesielt bavianen blir nevnt her. Statistisk Sentralbyrå kan opplyse at det er en svært høy andel av landets byråkrater som sverger til kjøtt fra Arbeiderpartiet. Det samme gjelder Gutteklubben Grei, hvor Martin, Jonas og Jens er de mest kjente medlemmene – her spises det kjøtt fra dette partiet til alle måltider. En bivirkning her vil være utpreget trangsynhet – og en tendens til å gjenta seg selv til det kjedsommelige.

Layout 1Senterpartiet (C)
Kjøtt fra grisens senter. Kan ofte virke litt grønt før du griller det, men etter hvert så kommer brunfargen fram. Lettstekt og allsidig kjøtt som er lett å like. Forkortelsen til dette partiet, C, har en dobbeltbetydning. Samtidig som C står for Sentrum, så står C også for Copyright – og det er et fenomen, at de aller fleste som sverger til kjøtt fra Senterpartiet påberoper seg Copyright, eller at de alltid har rett! Og de kopierer gjerne andre. Påståelige og kranglete!

Layout 1Miljøpartiet (De brune) (MdB)
Dette kjøttet skal du helst ikke spise. Dette er kjøttet i selveste ratata på grisen. Riktignok finner du usedvanlig ren vare her, men dette er en type kjøtt som ikke pr. i dag anbefales spist, men som bør benyttes som gjødsel. Bruker du kjøttet fra dette partiet riktig, vil du se at det vokser og gror rundt deg. Men altså; kun til utvortes bruk.

krgKristelig Griseparti (KrG)
Kjøttet herfra er mer av den åndelige varianten. Du får en følelse av å spise noe mer enn kjøtt fra grisen. Du har tatt del i noe større, noe uforklarlig. Og hvor kjøttet egentlig er tatt fra på grisen bruker du ikke en kalori på å snakke om. Når du får konkrete spørsmål om dette kjøttet, gir du et tåkesvar og snakker om en «utenfor-kroppen-opplevelse» eller at kjøttet var «magisk» eller «himmelsk».