God påske? Egentlig er det vel litt tidlig å slå fast at påsken er god. Det vet vi jo egentlig ikke før påsken er over. Om påsken var god, liksom. Men nå som årets svært spesielle påske står for døren, er det jo uansett greit å ønske hverandre en god påske, så er det unnagjort.

Apropos «påsken står for døren», så er nok det mer en slang og et uttrykk man bruker – enn en realitet. Du må gjerne sjekke, men det er store sjanser for at du vil se at det ikke skjuler seg noen påske bak noen av dine dører. Det er mere det at påsken nærmer seg. At vi nå kan begynne å forberede oss på at i dagene som kommer skal vi ha litt fri fra jobb, ikke tenke på malerpøser eller stillaser, stress og mas – men kanskje finne fram termosen, kakaoen, kvikklunsjen, appelsinene og finne roen – selv om vi år kanskje må droppe skiene! Uansett skal det bli deilig med påske.

Hos oss er Malermester Lund og alle hans små påskekyllinger klare for å lade batteriene. Nei, man trenger ikke å investere i batterilader for å gjøre dette, det er mer en betegnelse og et uttrykk for å slappe litt av fra det daglige gjøremål og komme tilbake friske og uthvilte i jobb.

Vi gleder oss til å la sola gi litt nydelig brunfarge i fjeset, og selv om vi selv har store mengder maling i ulike fargetoner tilgjengelig, så skal vi ikke begynne med ansiktsmaling! Vi tenker å få hjelp av solen til det. Du får visstnok lettere en fin brun farge dersom du går ut en tur! Du ser «freshere» ut med engang! Men la oss gjøre det klart at dersom du kommer tilbake på jobb like gusten og grå i fjeset som da du dro, fordi du ikke så snurten av sola i påsken, så tar ikke Malermester Lund ansvaret for det. Vi tar selvsagt ansvar og retter opp dersom vi har gjort noe galt, men akkurat manglende brunfarge i ansiktet på grunn av manglende sol i påsken, ligger ikke under vårt ansvarsområde.

Og til deg som stusser litt over «snurten av sola» så er det også et slags uttrykk, at det har vært dårlig med sol, liksom. Om Malermester Lund kunne kundene ha sagt «Vi har ikke sett snurten av Lund-folka» dersom vi ikke hadde møtt opp til avtalt tid og gjort jobben. Men fordi vi alltid gjør som vi lover, blir det aldri sagt noe slikt om oss!

I mellomtiden ønsker vi hverandre en riktig «god og annerledes påske» alle sammen, uansett om vi er i solveggen, på terrassen eller inne. Fordi det er nok slik, at bestemmer du deg for at det skal bli en fin påske, ja, så blir det nok det i år – også om sola skulle glimre med sitt fravær.

Det finnes jo mange krimbøker…