Lund skjønner ikke helt hva folk mener når de sier at damefotballen har utviklet seg så mye de siste åra. Han kan ikke se noen forskjell. Ballen er jo fortsatt helt rund, men har ikke ballen som damene benytter kanskje blitt ørlitegrann mindre? Og muligens bittelitt lettere?

Etter et besøk av sin fotballgale nabo, Hans, har den fotballfrelste malermesteren funnet fram forstørrelsesglasset og en splitter ny fotball av samme type som jentene bruker i det pågående verdensmesterskap i Frankrike. Hans var helt klar på at jentene spilte med femmer-ball – akkurat som gutta – og at ballen veide eksakt det samme. Lund protesterte ivrig.

– Det må da full væra litt forskjæll på ballen her – kvinnfølk og karer er jo gørforskjællig, liksom – sjå på deg å kjærringa di, frexempel!

Hans avfeide imidlertid Lund tvert, og mente han måtte slappe av og innse at «slik er det bare!»

Fortsatt svært forundret over naboens bastante holdning til saken, og det faktum at han ikke kan se at det er noen forskjell på den nyinnkjøpte damefotballen som nå ligger under lupen og fotballen han selv bruker på Old-Boys-treningen. De er dønn like!

Han ringer like godt til Norges Fotballforbund, som kan opplyse om at det brukes samme ball hos damer og herrer.

– Ballen skal ha en omkrets på mellom 68 og 71 cm, en diameter på  mellom 21,6 og 22,6 cm og veie mellom 296 og 342 gram, sa den hyggelige damen hos Fotballforbundet.

– Je visste det, je visste det!, roper en svæært fornøyd malermester i det han løper over gårdsplassen og bort til Hans. Han glemmer å ringe på og buser rett inn til naboen med budskapet.

– Damefotballen kan ha en omkrets som er 3 centimeter mindre enn guttas, og den kan veia 46 gram mindre, den!

Hans prøver å fortelle at disse slingringsmålene gjelder ballen både hos damer og herrer.

– Er du kranglete, hæll?

Da naboen bare flirer av malermesterens utredning, blir Lund litt småsur og på veg ut roper han til Hans:
– Da anbefaler je deg å sjå nøye etter på fjernsynet i mårra. I åttendelsfinalen mot Australia vil du nukk sjå at je har rætt!

Han lukker døra bryskt etter seg.
– Makan tæll stapeis – han Hans har null greie på damefotball!