– Hvis Ungarn itte greier det og æilt er bare trist, da skal de høre suset over furua som sist, synger den sportsgale malermesteren fra Enebakk, før han prøver seg på en flyver. Det kan nemlig bli så brennhett på TV’n i kveld, at folk i de tusen hjem vil kjenne sagosen rive godt i nesebora.

En poetisk og lystig Lund har foran kveldens storkamp fått med seg at med storfavorittene Frankrike og Danmark allerede er ute av håndball-EM.

– Nå kan faktisk Norge vinna hele sullamitten!, sier han ivrig. Han sier at det er viktig at publikum ikke blir for sjåvinistiske.

– Det kan slå gæli ut hvis dæm syng Seier’n er vår før kampstart, liksom!

Men, han legger til at gutta selvsagt skal ha troen på seier i kveld – og spille offensivt mot de ungarske hardhausene, for som han sier:
– Den som itte våger, vinn itte, hæll!

– Hvis’n Bergerud i mål er like bra som han var i Portugal-kampen, kjæm itte Ungarn tæll å få oppleve åssen det er å skåre i kvæll!

Han legger til at Bjørnsen, Jøndal og de andre yndlingene har en fordel av å spille på hjemmebane.

– Det hadde nukk vørti værre om kampen hadde gått neri i Budapest. Åssen skulle den norske heiagjengen ha fått støtta gutta da? Dæm kan jo itte ungarsk og vet åssen det skrikes på det gør-rare språket, liksom?

Malermesteren ønsker de norske håndballgutta lykke til, og påpeker at samhandling blir viktig i kveldens kamp, at spillerne finner hverandre, og utnytter sine sterke egenskaper. Det får han til å reflektere litt over en hendelse for en ukes siden.

– Akkurat da’n Sagosen tok flygern i Trondheim i kampen mot Frankrike – så tok je «smygern» i sofaen heme i Kirkebygda!

Han ler godt av denne «samhandlingen».

– Je syns det var gørarti, je – men det syntes itte ‘a mor!