Plunder og heftgrunn

Lund løste det med å bruke takhatt og plunder & heftgrunn. Og det er ikke uten grunn at heftgrunn i bunn og grunn er viktig. Det binder underlaget til den som har fått maling, og det hefter ingen bivirkninger til plundermiddelet.

Og uten heftgrunn merker Malermester Lund det med en gang. Hvis han ikke binder seg til noe, blir det bare plunder igjen. Og da oppstår det fort kraftig bindingsverk, en verk som kan fortone seg som vanlig hodeverk, men sitter mer i himlinga aller øverst i takpanna, eller frontpanelet øverst i reisverket. Men har du ikke vindsperre kan bindingsverk uten bindingstid og sperre gå over til å bli reisverk uten reisetid, en verkplage som vanligvis rammer de som reiser mye i kraftig vind uten reisning.

Så man skal passe på. Og for Malermester Lund er det å bruke takhatt en løsning, da den også hindrer fukt i å sive inn i kanalene og i himlingen aller øverst i frontpanelet rett under takpanna.

Lund har også sagt til banken at han vil sperre kontoen i banken med fuktsperre, men det funker ikke helt, for hver gang Lund sjekker den feite kontoen sin sier han: ”Helt rått!”. Og der skulle det jo være knusktørt på grunn av fuktsperra Lund trodde var montert. Og da Lund etterhvert får høre at banken allikevel ikke har montert sperre får han totalsperre. Lund vil rett og slett skalle til bankmannen i banken, gi han mer bank og kalle banken Skallebanken NOR. For sånt går ikke an, mener Lund, som alltid har klart å skille snørr og spiker og binde blåknuter uten å få bindingsverk.

Nei, vårt råd er å bruke takhatt og mye plunder & heftgrunn, så unngår mann mye plunder og heft.