Bydelsnavnkontrollør Lund har idag forflyttet seg til området til tidligere Idun Fabrikker ved Akerselva, for å se om han kan finne noen av de mange forskjellige sagene som har gitt navn til denne bydelen.

Han spør mange folk for å bli klokere på bydelsnavnets opphav. En eldre, høflig mann forteller at den eneste saga han vet om ligger nede i Oslo sentrum, like ved Theatercaféen, og at det visstnok er en kino.

En yngre dame hørte hva de snakket om og kunne fortelle at hun ikke var lokalkjent i området, men det hun visste, var at Circle K på Storo, lå like ved Storosenteret – og at Storo hørte til Sagene!

– Da må du ha gørmye takk, frøken – nå lægg je sammen to pluss to, og da har je plutselig kømmi fram til at sirkelsaga kjæm frå Storo – hæll Sagene!

Fornøyd leter han videre – og han kjenner gjærlukt! 
– Ja, sjå dær! Gjærsaga kjæm nukk frå dætta området!

Han sniffer seg oppover mot Treschows gate og finner de gamle Idun Fabrikker som har produsert gjær siden 1883. Selv om produksjonen av gjær riktignok ble flyttet, etter fusjonen med Orkla i 1991, synes ikke Lund det er det minste merkelig at det lukter gjær i området.
– Det sitt i vægga, gørlænge det, liksom!

Han holder på å bli kjørt ned av to ungdommer i full fart på sparkesykkel, de sykler tydligvis om kapp. Han stopper opp.
– Ja – kapp – kappsag, itte sant?

Lund er kjempefornøyd over å ha funnet ut hvorfor bydelsnavnet helt naturlig ble Sagene.

Og han tenker allerede på neste oppgave: Han må finne Blåtvedt! For som han sier:
– Alle vet jo at Rødtvedt ligg på østkanten, så je er gørsikker på å finna Blåtvedt på Oslo vest – je er jo itte helt dum, hæll!