Den trivelige malermesteren fra Enebakk har sett seg lei på alt prat om «grønt skifte» og grønt ditt og grønt datt nå i forbindelse med det kommende valget.

Tekst: Harry  Illustrasjon: Vie

– Skal det itte væra lov å eta rødt kjøtt, hæll nå da?, spør han oppgitt. Han har problemer med å forstå hvordan klimautslippene kan gå ned dersom kjøttet har en annen farge.

– Ingen vil da eta en biff som har vørti grønn – sjøl om det kanskje blir litt mindre utslepp, hæll? Je vart gørgæli rundt senterpartiet da je var borti en biff som hadde fått et lite grønnskjær –  å det vart itte akkurat mindre utslepp tå den, liksom…

Lund er tydelig på at han best liker å ta sine egne valg, og ikke bli fortalt av de ulike partienes kandidater, hva som er bra og ikke bra – ikke minst når det gjelder farger, for det påberoper han seg å være innen hans fagfelt som malermester. Han forteller at han og kona i vår malte kjøkkenet sitt blått, og at de begge to er veldig godt fornøyd.

– Nei, det er itte riktig å foreslå endringer på absolutt alt. Graset skal væra grønt, himmelen må få væra blå og biffen må da kunne væra rød, eller brunaktig da, hvis du vil ha’n well done, liksom!

Hoderystende går han inn til kona.
– Det neste blir at nåen politikere foreslår at je skal skifte navn tæll Malermester Grønningen…