I dag møtes Norge og Færøyene til landskamp på Ullevaal Stadion. Og noe av det vår kjære malermester gleder seg mest til, blir å følge vår nye fotballkomet Erling Braut Håland. Men Lund mener at «ungvalpen» fortsatt har en del å lære, og at han derfor gjerne vil gi han noen verdfulle tips på veien til enda større suksess – raskt!

– Je har jo faktisk sett gørmange fotballkamper gjennom et gørlangt liv, liksom, sier malermesteren og legger til at ha også i mange år har vært en habil spiller på Kirkebygda Oldboys.
– Eller var det inhabil kanskje, hæll?

Noe av det han mener Brøyt Håland (som Lund kaller stortalentet) skal ha fokus på er:

1 Treff ballen!
– For det første må Brøyt Håland også helst treffe ballen skikkelig. Et orn’tli ballspark bruker å gjøra susen, liksom!

2 Treff målet!
– Så er det viktig å treffe målet. Det er helt grunnleggende, træff du itte mellom stengene – så blir det jo itte mål!

3 Avled!
– Et lite luretrikstips er å rope høgt til Færøyenes forsvarere, når Norge med Brøyt Håland i spissen går i angrep. Pek på tribunen og skrik høgt «Se der!!!» Da blir det mye lettere å skåre!

4 Bruk hue!
– Så er det lov å bruke hue! Og i tillegg kan jo hue brukes tæll å nikke ballen i mål med, itte sant?

5 Kle av motstanderen!
– Skulle det bli vanskelig å få has på Færøyene, er det et lite «dirty» triks som anbefales: Rett og slett å kle av motstanderen! En keeper som har fått buksa si dratt langt ned på knea er itte mye verdt, liksom. Da kan Brøyt Håland og gutta laga både ett og flere hættricks!

Lund konkluderer med at Erling er svært dyktig allerede, og at han forstår godt at han tok mellomnavnet Brøyt, men som han sier:
– Han mangler jo faktisk en god del livserfaring, da! Je frexempel, drev inni Nordbytunellen om natta da je skulle øve på tunell – slik vart je gørgo’!

Han mener at hans mange gode tips her, vil bidra til at Brøyt er fotballverdenes største megastjerne allerede om kort tid.

– Je trur vi sprater om dager – å itte vikuer, liksom!