Kjede sei

Jippi – nå er det helg igjen! Og da gjelder det å kose sei orn’til – for før vi vet ordet av det kommer den hersens blåmanda’n – og da blir det jo å kjede sei igjen!

Men slik behøver det jo slett ikke å være. Dersom du har det slik på jobben som vi har det hos Malermester Lund, så snakkes det ikke om å kjede sei på jobb – men derimot å kose sei. Det skal være moro å være på jobb og det erfaktisk helt topp å nesten kose sei gløgg i hjel – med den jobben man har.

Og i helgene er det jo fryktelig dumt å kjede sei! Det er jo da det skal være moro – det er da man skal slå ut håret, liksom – hvis man har såpass hår at det er noe å slå ut da. Hvis ikke får man jo bare gå til frisøren å få «limt» på en postisj eller no’ extension-greier – det kan umulig være noe som skal stoppe en fra å kose sei i weekenden?

Kose sei

Kose sei

Dersom man kjeder sei når man endelig har noen kjærkomne timer fra jobben, må det være noe alvorlig gæernt et sted. Da bør man kanskje stille sei spørsmålet om man egentlig har forstått hva det å kjede sei betyr? Å sitte på fredagskvelden, hele lørdagen og søndagen å halvsove i sofaen, å gruble og tenke på alt som ikke ordna sei i forrige uke, irritere sei over alle feil og mangler hos ektefellen, eller kanskje være lei sei for at man aldri fikk somla sei til å fat tak i en ektefelle, for den saks skyld – nei, da har man misforstått hele greia! Dette er tanker man skal gjøre sei på vanlige virkedager – ikke i helgene.

Et annet godt råd dersom man ikke har evnen til å kose sei – verken i helgene eller i uka ellers – er å stikke ned i fiskesjappa og kjøpe noen seikaker. Det kan være en god investering uansett ukedag. Og dersom man da fortsatt kjeder sei på jobb og privat – og ikke klarer å kose sei verken på jobben eller hjemme med sin kjære – så har det nok ingen verdens ting med sei å gjøre!

Da får du rett å slett prøve torsk eller hyse.

seikaker

Hvis man ønsker å kose sei med seikaker ligger det en oppskrift her fra MatSans hos Tine. Bare å klikke her!
Bon appetit!