I bilen lytter malermesteren fra Enebakk til nyhetene på radioen, og i dag som som så ofte ellers handler det om statsminister Erna Solberg og de stadige uoverensstemmelsene mellom partiene i hennes kollisjonsregjering.  

– Det må da væra gørvanskelig å væra sjef for ei kollisjonsregjering!, sier han halvhøyt til seg selv.

– Ho Erna blir jo utfordra både frå venstre og høyre – i si ega regjering, liksom!

Han sikter til de siste dagers konfrontasjoner, med ulike karakteristikker fra blant annet Venstres Abid Raja og Fremskrittspartiets Siv Jensen.

– Han Abid mener at det stinker av ’a Siv – men det kan jo ha sin enkle forklaring, liksom! Han sier at alle våre topp-politikere jobber hardt, og at det kan jo rett og slett ha vært vanlig svettelukt som Raja har siktet til. Men når’n prater om at det er nåe brunt der, ja da mener nå je at det må væra nå mer enn en liten fjert, hæll!

Malermester Lund mener at det uansett hadde vært best om alle i de ulike regjeringspartiene utstyrte seg med en airbag.

– Da kan nukk regjeringa gå en roligere og mere problemfri framtid i møte, liksom.

Han påpeker at alle biler jo er utstyrt med airbag, da det jo kan komme overraskende situasjoner.

– Det kan jo fort kåmma nåen frå både høyre og vænstre, men skulle je itte klare å reagere raskt nukk, og det blir en smæll, ja så går det jo bra med meg, læll!

Han legger til – med høy stemme – selv om han er helt alene i bilen:
– Dætta må du ta på alvor Erna, innfør påbud om airbag på alle i kollisjonsregjeringa – da kan dæm andre bære krangle – mens du sitt gørtrygt!