– Det er orntli dumt at dæm itte kan gi beskjed om slike gørviktige endringer!, sier den sportsgale malermesteren Fra Enebakk. Med så mange jern i ilden som han har, mener Lund at et norgesmesterskap på Ski ville være ideelt.

– Ski er jo nabobygda mi, liksom – og så har je jo mange jobbeprosjekter der, så da hadde det itte vørti så gørmye kjøring!

Malermesteren hadde benket seg til for å se sambygdingen Heidi Weng og de andre stjernene i sporet på gårdagens 10-kilometer.

– Je skjønte ganske fort at det var nåe gæli – for itte var det nåa løype der, og itte kom det nåen skiløpere, hæll!

Han forteller at han allikevel tok seg tid til å tømme kaffetermosen, før han dro hjemover.

– Je hadde jo med meg nåen brødskiver å, så det vart da en lønsj ute i det fri, håkkesom, sier han, selv om skuffelsen fortsatt preger Lund.

– Norgesmesterskap på Ski er jo et gørstort arrangement, liksom», sier han, og legger til at det faktisk kun er Norge som arrangerer dette.

– Da kunne jo arrangøren i det minste opplyse slike ihuga fæns som meg, at det er fløtta, hæll?

Han kan fortelle at han selv er svært nøye med å informere sine ansatte om de ulike maleprosjektene, slik at misforståelser forhindres.

– Det er klart det blir gørdumt, hvis gutta mine drar tæll Drøbak for å male leilighetsbyggene på Flatåsen røde og hvite, da dæm egentlig skulle ha vøri på Jordbærsletta på Kølabånn!

Han begynner å le høyt av sitt eget eksempel og avslutter:
– Spæssielt da husa i Drøbak har skiferfasade, liksom, he he  – det skulle ha tatt seg ut med rødmaling der!

Humøret har etterhvert kommet tilbake og han tar en telefon til kona og informerer.

– Du mor, je blir borte nåen dager. Je har et gørviktig oppdrag på Konnerud, je – god hælj!