At vår blide malermester fra Enebakk også har et øye for kunst, var nytt for de fleste – også han selv! – Ja, je fækk rætt og slætt sjåkk da je oppdaga at je hadde slike ævner, je!, sier han oppildnet da han vil vise fram sitt nye galleri.

Tekst: Harry. Illustrasjon: Vie

Vi blir tatt med inn i Lunds gamle stall, som nå er gjort om til galleri. Det har stått tomt en tid etter at han solgte firmahestene.

– Nå skal stallen bli et gørfint galleri, sier malermesteren ivrig.
– Mine største favoritter i kunstvæla er’n Membrandt å’n Aune Strand!

Spesielt har han den siste tiden fått opp øynene for Aune, som han påpeker også har en kjent bror, Roar Strand.

Lund har fått lagt ferdig gulvet i galleriet, og det ble selvsagt kunstgress! Han har også hengt opp rammene til det som skal fylles med fargerik kunst på veggene.

– Dætta var en gørgo idé, for je har jo mye rester tå maling stående, å det var jo gørfint at den nå kan komma tæll nyttes!

Han forteller at han nå skal male de ulike bildene ferdig.
– Da vælger je farge på malinga slik at den passer tæll ramme, liksom!”

Malermesteren er litt usikker på hvor han skal legge seg prismessig, men som han sier:
– Je vet at det køster gørmye å kjøpe en ækte Munch, liksom – å da må je full lægga meg   nærheten tå han? Det blir jo en ækte Lund, itte sant?

Til åpningen er det jo vanlig å servere de kunstinteresserte litt champagne, men dette har Lund valgt å droppe, for som han sier:
– Dæm får ta med seg det dæm skal drekke sjøl, da je har mala bilda sjøl, liksom!

Han åpner en treliter med signalrød halvblank, sier takk for besøket og ønsker oss tilbake når maleriutstillingen er klar.

– Nå må je få bynt med å male – je må væra færdig i kvæll, for i mårra tidlig skal je i et oppstartsmøte på et gørdigert renoveringsprosjekt i et borettslag. 48 enheter, liksom! Og da blir det nukk itte mye tid tæll å male bilder framover…”