Så har vi lagt bak oss nok en Himmelsprett. Og slik er det også for vår kjære malermester. Denne inneklemte fridagen, som jo alltid kommer på en torsdag, gjør at uka blir litt oppstykket. Lund mener i hvertfall at mai er en litt spesiell jobbemåned.

Tekst: Harry Illustrasjon: Vie

– Det var gørfint å få komme tilbake på jobb att, sier Lund som samtidig konstaterer at ikke før er han i gang – så er det fri igjen! 

– Så det er itte rart det har vørti kalt Himmelsprætten, liksom!

Han demonstrerer med ivrige fakter og bevegelser at det blir litt fram og tilbake, fri og jobb, hulter til bulter.

– Nå er jo je en sprætten kar som lætt kan omstille meg på flækken, liksom, sier malermesteren, som forteller at han får noen bilder i hodet av denne fridagen. Når spennende oppdrag strømmer på, så kan Lund tolke det som om «butikken går tæll himmels». Da mener han at det jo er helt dumt å stenge – og ta fri! 

– Men så går jo dænna torsdagen gørfort, og je bruker fridagen tæll å tenke over at vi har så gørmye å drive med framover.

Han har laget sin helt personlige tekstvariant av Alf Prøysens populære vise, og han synger fornøyd på denne når han idag er på vei tilbake på jobben, som han elsker over alt

– Og hopp og sprætt og tjo og hei, og malermester’n fryder seg, her kommer je tilbak‘att – hei på deg!

Malermester Lund er i kjempehumør over at det ikke ser ut til å bli flere «avbrudd» i denne måneden. 

– Hældigvis hadde dæm lagt den 17. mai tæll en søndag i år – og så har dæm fløtta andre pinsedag tæll juni! Det er gørsupert.

Han skynder seg inn på kontoret med nok en «prøysensk» variant.

– Malermester’n er på jobb att – endelig!! Her skal vi alle få det vældig trivelig! Og hopp og sprætt og tjo og hei, og alle sammen, unna vei! Nå brætter vi opp skjortærma – for deg!