Vår glade malermester fra Enebakk ønsker å sette fokus på hvordan vi presser buksene våre, og som han sier: – Je er jo helt ny på dætta – og presser dæm kanskje helt gæli – men nå kan døkk komma å lære meg åssen det skal gjøres!

Han har derfor kalt inn til buksepressetreff, og bortsett fra Associated Press, så vil både norsk og internasjonal dags- og ukepresse være tilstede.

– Je har aldri brukt gørmye energi på å ha fin press i buksa på jobben, liksom – men her om dagen var je i et stort selskap, og je så det men gong; det var bære je som itte hadde nypressa bukse!

Og slik ble ideen født om å kalle inn til et pressemøte, hvor han kunne samle inn gode tips om hvordan dette bør gjøres.

Lund påpeker at det slett ikke er noen vits i å presse en jogge- eller arbeidsbukse, og man kan også droppe underbukse og jeans.

– Nei, vi prater nukk om penbuksa, liksom, sier han. Så informerer han litt om terylén, tweed og bomull, forskjellige buksestoff som alle krever ulik temperatur under pressingen.

Folk har strømmet til buksepressekonferansen. I tillegg til å få presset buksene sine, kan Lund også tilby benkepress for de som måtte ønske det – og det serveres nypresset appelsinjuice og kaffe fra nyinnkjøpt presskanne. 

Men som han sier: – Det er ittnå drikkepress her, altså!

Malermester Lund ønsker pressen velkommen i boxer’n.

– Det var itte meninga å presse nåen tå døkk tæll å komme, liksom, spæssielt dæm som har presstasjonsangst. På dænna pressekonferansen vil je itte tillate sexpress eller anna kroppspress!

Fulle av forventningspress, ler de fremmøtte godt av den humørfylte malermesteren.

– Je har sjøl vøri borti sexpress flere gonger – å nei, mor, det var itte frå deg!

Han peker bort på kona som også er tilstede. Med et godt smil og klar stemme, sier han: 

– Je erklærer herved verdens første buksepressekonferanse for åpnet, og ber om at alle pressefølka deler sin måte å presse bukser på med øss andre. Je høll strykejern, klespresser, ruller og strykebord – bukser må døkk nukk hølle sjøl!