Vår fotballgale malermester fra Enebakk presenterer i disse dager Eliteserien. Han vil den nærmeste tiden ta kontakt med Jotun Fabrikker og be de om å gjøre de nødvendige endringer i fargekartene. – Det blir nukk gørmye ekstraarbe’ for dæssa følka i Jotun, men det må bære gjøras, sier Lund bestemt.

Han mener at ved å gjøre noen endringer på navnet fargene på draktene til toppfotballlagene her i landet vil være en vinn-vinn-situasjon for både Jotun og fotballklubbene.

– Ta frexempel Brann, dæm kan jo itte ha drakter med en rødfarge som kalles 2746 Mørk Rubin. Det blir jo helt gæli! Heretter blir denna fargen omdøpt tæll 2746 Brannrød!

Moldes blå fotballskjorter skal ikke lenger hete 4625 Nordisk Hav. 

– Riktignukk er det jo en viss logikk i at klubben høll tæll ute ved Norskehavet, liksom – men heretter blir navnet 4625 Moldeblå!

– Og i Sandefjord er jo Jotun klubbens store sponsor, men må vi nukk døpe om fargen på de blå buksene og skjortene fra 5455 Industrial Blue tæll 5455 Sandefjordblå, mye enklere å huske!

Starts fotballtrøyer skal heretter ikke betegnes som 1435–Y07R Korngul. 

– De få kornbønda på Sørlandet får bære bli gørsure dæm, men navnet blir nukk Startgul, rætten og slætten!

Rosenborg får nye navn både på den hvite trøya og den sorte buksa. 

– Ingen som spæller på RBK kan ha ei fotballskjorte som omtales som Jotun Hvit Letthet 0501-Y01R. Nei, RBK-hvit blir nytt offisielt navn! 

Her har Nils Arne Eggen vært på banen og lansert et personlig forslag om at RBK bør stille i Eggehvit trøye, men dette ble ikke vedtatt, da man mente fargen var litt for gul! Buksa skal ikke lenger omtales som Jotun Dempet sort 9938. 

– Det er jo itte nåe dæmpet og nåe lætthet i RBK, så nå blir farga på den svarte buksa døpt tæll Jotun RBK Gørsvart!

– Je har foreslått nye navn på alle Eliteserielagas draktfarger. Det største problemet fant je hos Stabæk, som har blå trøyer med svarte striper. Her skjønner nukk alle at Jotun itte har blåmaling med svarte striper, liksom – men hær har je bestæmt at dæm kan ha den samma blåfargen som Molde, men vi kaller fargen Stabæk-blå – værre er det jo itte!

– Ved neste opptrykk regner je med at Jotun presenterer det gørnye fargekartet sitt med bilde av representanter for alle Eliteserie-klubbene. 

Fornøyd over sitt siste initiativ, legger malermester Lund til: 

– Nå kjæm Jotun tæll å selge maling i bøtter og spann framover, hæll?