Den godeste malermesteren hører stadig at det er populært å sitte på Håndverkeren. Men det har gått Lund hus forbi at Håndverkerener en restaurant i Oslo, noe hans kollega må leve med. Og Peder legger seg jo alltid flat for det aller minste….eller det aller største!

I dag skjedde det igjen. Malermester Lund skulle ha en prat med naboen, men kona kunne fortelle:
– Han sitter på Håndverkeren. Og det samme skjedde her forleden da han skulle ha tak i en kamerat. Her var svaret det samme, at han satt på Håndverkeren.

– Må jo væra gørpopulært dætta, sier Lund til seg selv mens han setter kursen ned mot kontoret.

– Peder, lægg deg på gølvet – med en gong!, roper han til kollegaen, mens han går og henter seg en kopp ny og ettertraktet kaffe. Peder forstår ingenting, og enda mindre når selveste Lund setter seg oppå magen hans. Telefonen til malermesteren ringer.

– Malermester Lund? Nei, han er litt opptatt – han sitt på Håndverkeren akkurat nå, sier han og slår av telefonen, og nyter kaffen videre.

– Det var bære en kunde, legger han til.

– Nå er det din tur, Peder – finn deg en kaffekopp og kom å sætt deg!

Han legger seg ned og Peder, som fortsatt lurer på hva det er som har gått av malermesteren, setter seg forsiktig – oppå magen hans. Telefonen ringer igjen.

– Peder? Nei, han er dessverre itte tilgjengelig for øyeblikket, han sitt på Håndverkeren – eller malermesteren, for å væra helt nøyaktig, liksom!

Christine kommer inn og blir stående stum av det noe spesielle motivet fremfor henne.

– Er det noe galt, pappa?

– Neida, han Peder å je sitt bære å koser øss, vi. Vi sitt på Håndverkern, vi – det er gørartig! Alle driv med dætta om dagen – kom å prøv du å!

Oppgitt snur hun på hælen og på vei ut sier hun:
– Dette ble i overkant mye for meg – tror jeg tar lunsjen ute i dag, jeg!