Malermester Lund synes det er litt tungt om dagen. Han lider valgets kvaler! Helt til i forrige uke var han helt klar på hvilket parti han skulle stemme på ved Stortingsvalget, men de siste dagene har han lagt merke til noe snodige greier!

Malermesteren fra Enebakk går jo veeeeldig ofte med en 10-liter maling eller beis i hånda. Slik er det jo engang når du er malermester. Men her om dagen kunne ikke Lund la være å legge merke til at han ble «dratt» over til venstre selv han gikk rett fram!

– Det som faktisk er gørrart er at je gikk å tenkte på at je nukk skulle stæmme på Høyre, mens je faktiske svingte mot venstre!

– Det er nok det tunge malingsspannet, som gjør det, sier Peder som får med seg det som skjer.
– Du får prøve å ta spannet i høyrehånda, så blir det nok riktigere, humrer Peder.

Lund blir stående å fundere.
– Jovisst, det er klart det. Han Peder er itte så dum som han ser ut for, han – det skulle forresten tatt seg ut, sier han. Han skifter spannet over i høyre hånd, og rusler av gårde.
Og det funket det, han svingte umiddelbart litt til høyre, der han testet Peders forslag.

– Men, det som var litt rart nå, var at je faktisk tenkte litt på Venstre-leder’n – ho Trine!. Kona har kommet til og bivåner opptrinnet.
– Du får tenke på Senterpartiet da kanskje, så går det nok bedre, sier hun smilende. Lund stopper opp, og ser alvorlig på madamen…
– Det er da itte nå gæernt med senterpartiet mitt! Strålen, den er helt fin den, sier han litt småindignert.

I det han fortsetter bortover med det tunge malingsspannet, får han plutselig en merkelig tanke. Han bråstopper og roper til de andre:
– Nå stemte det! Je tenkte på Rødt, je – og je har faktisk rødmaling i spannet – slå den ‘a!

Fornøyd med testingen har malermester Lund bestemt seg for hva han skal velge:
– Det blir itte a Erna i år – denna gongen får’n Bjørnar mi stemme!

– Ikke glem at du var og forhåndsstemte i forrige uke, da, sier fruen…
– og da pratet du veldig varmt om en viss Gahr Støre da du kom hjem…