Den svært sportsinteresserte malermesteren fra Enebakk er endelig på plass i italienske Anterselva. Her skal han fungere som personlig pådriver for Johannes og Tarjei og «skræmmer» for de utenlandske konkurrentene på standplass. Men det har vært en strabasiøs forhistorie…

Forrige helg møtte Lund nemlig opp ved Akerselva, hvor det var dårlig med skiskyttere.

– Det var bære gørmange ænder der, liksom, så je mata dæm, je!

Han legger til at han etterhvert forsto at han nok hadde tatt feil av navnet på arrangørstedet.

I løpet av uka har han så haiket seg ned gjennom Europa, for endelig å ankomme vakre Syd-Tirol, hvor årets verdensmesterskap i skiskyting går av stabelen. Han er en ihuga fan av «The Bø Brothers» og har fått med seg at yngstemann allerede har forsynt seg av medaljefatet.

– Og ho er itte så værst ho Marte, hæll!, smiler han i solsteiken.

– Det er viktig å finna på nåen lure triks, som får utlændinga litt ut tå fatningen, liksom, og han legger til at planen er å skremme Fourcade og de andre skikkelig, når de gjør seg klar på matta!

– Je har øvd litt heme. Både je å nabo’n min er jo ivrige jegere. Så da vi var på skytebanen for noen uker siden for å øve litt, skrek je høgt «Bø!!!» hver gong han Hans skulle skyte. Det vart gørmange bommer på’n!

Lund ler høyt av sin egen oppfinnsomhet idet han besiktiger den flotte arenaen i Anterselva, og legger til:

– Men itte forstår je åffør han Hans vart så gørredd, for det var jo itte nåen tå Bø-gutta som var der, liksom!

Som en liten kuriositet kan vi nevne at den godeste malermesteren selv er bittelitt skuddredd.

– Itte så gørmye, men je blir litt nærvøs tå dæssa smælla, liksom!

På nyttårsaften holder han seg alltid inne sammen med bikkja, og han legger til:
– Å om bære ei uke så er det jo skuddårsdag att, å sjøl om den bære kjæm en gong hvert fjerde år – så gruer je meg gørfælt, håkkesom!

Fra sin plass ved matta til skive 1, gleder imidlertid malermester Lund seg til å kunne «hjelpe fram» de norske på stafetten i morgen – og ikke minst under fellesstarten på søndag, men er samtidig litt engstelig for at han selv skal bli litt redd av alt bråket under skytingen! Vi slenger oss med – og håper det går bra med malermesteren! Og et stort lykke til ønsker vi alle norske deltakere i Anterselva i den spennende kampen om edelt metall!