Vår trivelige malermester fra Enebakk ser fram til et helt nytt og ubrukt år med nye muligheter. Han ser at 2021 vil bli et mye mere fargerikt år, og nå har han tatt turen til Enebakk Bokhandel & Sønn for å følge opp det Alf Prøysen lovte oss alle…    

– Nå er det bære blanke ark je mangler, sier Lund, som legger til at fargestifter allerede er innkjøpt. 
– Det var gørpositvt, liksom. Både sjølve stiftemaskina og stiftene var nå å få i mange friske farger!

Han legger til at han jo stiftet et aksjeselskap for en tid tilbake, og da var jo både stiftene og stiftemaskinen dørgende grå og kjedelige!

Fargestiftelsesmøtet skulle egentlig vært avholdt på Color Line, men pga Covid-19 ble det flyttet til Velvelhuset på Rødtvedt.
Mange kjente personer vil være tilstede; Harald Grønningen, Lilla Söta Fröken Fräken, Terje Rød Larsen og Rud Gullit, for å nevne noen.

Malermesteren gleder seg til fargestiftelsesmøtet, men merker at han er ganske spent. 
– Ingen kjenner jo dagen før’n Solan har lagt seg, liksom, som’n Aukrust ville ha sagt det, hæll?  

Han rusler opp mot Velvelhuset med stiftemaskiner, en stor mengde stifter i alle regnbuens farger, og en bråte med blanke ark. 
– Her skal det itte mangle nåe, liksom, sier han fornøyd.

I døra møter han representanter for Røde Kors, Blåkors og Røde Halvmåne. 
– Er døkk her å? 

Han får bekreftet at folk har strømmet til langveisfra. Direktøren ved Blåfargeverket og en ansatt ved Turkis Airlines, er også tilstede, sammen med lensmannen på Sortland. 

Malermesteren tar et siste overblikk over fargestiftelsesmøtelokalet idet han plasserer rødvin og blåskjell ved alle bordene. Men som han sier: 
– Vi har grønnsaksuppe for dæm som hæller vil ha det! Bon appetitt!