Tidligere i år deltok vår kjære malermester i en konkurranse, der premien var et cruise for 2 personer i høst. – Je var med på nå tombola-greier på senteret heme i Kirkebygda, og fekk beskjed litt senere om at je hadde vønni toppremien!

Lund forteller oppglødd at det passet suverent, da det ikke har blitt så mye ferie i sommer – og nå kunne han endelig overraske kona med en flott rundtur i Middelhavet.

Han fikk riktignok en beskjed fra cruiserederiet for en tid tilbake, om at på grunn av den pågående Coronasituasjonen, måtte de kanskje modifisere premien noe. Det hadde Lund ingen problemer med å forstå, og som han sa til kona:
– Det får itte hjælpe om det blir nåen færre byer å komme innom – det viktigste er at vi får øss en velfortjent ferie, hæll – itte sant mor?

Kona var derfor litt spent da hun kom inn med pakken fra rederiet som lå i postkassa her om dagen. Sammen åpner de pakken, og finner et krus! Et noe spesielt krus. Med flott sydenmotiv – og to hanker! Kona blir ganske irritert.
– Dette er jo å lure folk! Jeg skal sporenstreks ta en telefon til cruisekontoret og høre hva de holder på med! Makan!

Lund prøver å stagge madamen.
– Nei, vænt litt a’mor! Je trur dætta er innafor, je. Vi må jo tenke på den gørvanskelige situasjonen dæm er midt oppi i dæssa covid19-tidene. Og det at dæm har vøri så gørkreative at dæm har laga en slik fin ræsærveløsning tell øss……nei det syns je faktisk er gørbra!

Han titter fornøyd på kruset og legger til:
– Nå kan jo vi to gørkose øss sammen, itte bære ti dager i Middelhavet – men hver bidige dag, tenk på det a’mor!

Malermester Lund rusler fornøyd ut, og legger til:
– Dætta passer gørbra, for egentlig har je itte anledning tæll å væra borte frå jobben i to uker høst i, hæll……!