– Hvorfor itte vi, når Norges Stasbaner staser seg opp med nytt navn? Og hos øss blir jo hver eneste kunde ny når vi svinger kosten og gjør det gørlækkert. Og NYMALT er jo et gørfint slagord, sier Lund ivrig. Men han vil gjerne ha kundenes og styrets mening om det nye navnet, før han forkaster det gamle – akkurat som NSB sikkert spurte kundene sine.

Tekst: Harry. Illustrasjon: Vie

– Nå har vi hatt et gørlangt og gørkronglete navn i gørmange år, liksom! Malermester Widar Lund AS er plutselig litt mere vrient og tidkrevende å uttale enn ”VY, ”TINE” og ”APPLE”, sier den trivelige malermesteren fra Enebakk, som legger til:
– Tid er jo pænger, itte sant?

Lund fekter og prøver å fortelle at et slikt langt firmanavn ikke er så enkelt å forholde seg til.

– Nå skal det jo i all rettferdighets navn sies, at vi har LUND som navn utad, sammen med en fargerik maur! LUND er jo bare fire bokstaver, liksom, men det sier jo itte en dritt, sammen med et insækt, liksom?

En frustrert malermester vil ikke felle noen dom over navnevalget pr. i dag, men han har en umiskjennelig følelse av at kundene setter pris på mauren og måten malerfirmaet presenterer seg utad på.

Derfor vil Malermester Lund på ekstraordinær generalforsamling fremme et forslag av å forkorte firmanavnet til hva det jo egentlig dreier seg om…..nemlig nye kunder!!!!

Lund foreslår å endre firmanavnet på den fargerike malerbedriften til NY, men resultatet blir faktisk veldig raskt klart: Eiere og styre forstår ikke hvorfor de skal endre noe som helst. Som styreformannen sier med fortvilelse i stemmen:
– You never change a winning team, for f….!

Og det blir en voldsom reaksjon i rommet:
– LUND, LUND, LUND!

Malermester Lund er vitne til denne historiske avstemningen, og sier:
– Om itte NSB har peiling, så er det jo betryggende å sjå at jordnære følk, med minst begge bena på landjorda, itte har tænkt å ødelægge en gørstor megasuksess ved å byne å tulle med namnet, liksom – det skulle tatt seg ut! Makan!