En enkel huskeregel fra Malermester Lund: – Når du skifter til vinterdekk skal du beise huset med vinterdekkbeis!

Malermesteren fra Enebakk har selvsagt fått vinterdekkene på bilen og er godt skodd for vinteren og snøen som er like rundt hjørnet. Men det er én ting som forundrer Lund:
– Åffør i all væla er folk så gørflinke med å huske på å skifte dekk to gonger i året – mens dæm bære beiser huset sitt en gong i blant, liksom?

Han mener dette er såre enkelt å gjøre noe med. Det er bare å beise huset når du skifter dekk!

– Gørenkelt å huske!, sier han fornøyd.

– Det er klart at det er forskjæll på beising sommer og vinter. Nå om vinter’n er det jo rim og glatt på veggen, akkurat som på veien, og da kan du sjøl tilføre litt klister eller heftgrunn i dekkbeisen, så sitt’n mye bære, liksom!

Og han legger til at når vårsola tar tak og smelter snø og is, så skifter du til sommerdekk – og du beiser huset ditt – med sommerdekkbeis! Og da kan jo sola ta godt i sørveggen, så Lund anbefaler at du da sper på med noen flasker solkrem med faktor 30.

– Men den tid den sorg – dætta er jo itte før tæll vår’n – og imens kan du væra trygg på at bilen og huset kjæm seg trygt igjennom en lang og kanskje kald vinter.

Da vi spør den trivelige malermesteren om det ikke blir veldig mye styr når huset skal beises ikke bare én gang, men to ganger hvert år, så svarer han:

– Har du nåengong kommi kjørende i litt for høy fart inn i en gørskarp sving på en gørglatt vei – med sommerdekk, ja da skjønner du nukk å je mener, hæll?

Han rusler fornøyd inn til kona og kaffen idet han snur seg og roper: – Det høll med et strøk!