Stasminister2

Nå har det endelig skjedd! Etter mange harde dueller, var endelig tiden kommet for Widar. Selveste Malermester’n over alle malermestre i Enebakk er der han hører hjemme – på toppen! Widar er Kirkebygdas neste stasminister. Og det er jo stas!

– Jeg vet nesten itte hva jeg skal si nå, jeg, sier den nye staslige stasministeren når han inntar den provisoriske talestolen – en gardintrapp – utenfor Kirkebygdas høyborg, Stasvoll, nylig oppført av Stasbygg.

– Jeg vil takke dere alle – for det er jo klart dette er orntli stas, sier han, og legger til at når han først har mikrofonen, gjerne vil benytte anledningen til å komme med noen gode stasråd i anledning morgendagens festaften:

Stasråd

– Egentlig skal det være kjole og hvitt ved slike anledninger, forteller den nybakte stasministeren, mens han løfter på flosshatten. Men vi er jo itte så strixe her i bygda, så det går greit med skjørt og rosa også. Bluse og sort er også veldig innafor, men grå kjole med rødt leppestiftmønster vil vi itte ha!
– Et siste stasråd er at alle som kan krype og gå, må møte opp – og gjerne ta med det de måtte ha av glitter og stas.
– Og itte å forglemme konfetti eller konfekt, sier Widar entusiastisk!

Stasbudsjett

Han avslutter seansen på gardintrappa med å komme med noen små lekkasjer fra det kommende stasbudjett: – Jeg vil itte gå i detalj, men det vil bli mye til noen og mindre til andré. – Uten å nevne navn, sier han. Målet til stasministeren er at de aller fleste skal ha til salt i såret – og vel så det!

Han oppfordrer bygdas frammøtte med å dra lasset sammen i månedene som kommer, og gjør oppmerksom på at de i den forbindelse mangler ei solid trekkvogn.

Staskraft

– Jeg har en drøm, sier Widar beveget, at vi skal klare dette sammen. Ja, jeg er faktisk så optimistisk at jeg drømmer om at samarbeidet i bygda skal gå på skinner, og jeg har derfor kontaktet Staskraft for å høre om de vil være med på laget. Da ville det vil gå som ild i tørt smør, liksom!

Etter en øredøvende applaus stiger en tydelig fornøyd stasminister ned fra gardintrappa, og går deretter rundt og takker de fremmøtte for støtten.

På vei hjem sammen med sin stasministerfrue, kan han ikke dy seg:
– Det vi har opplevde på Stasvoll i kveld, mor- kaller jeg skikkelig stasstøtte!