Den sportsgale malermesteren har bestemt seg. Han vil stå i mål på oldboyslaget denne sesongen. Og han er godt i gang med egentrening noen uker etter at han fikk sparken.

Malermester Lund er nettopp kommet hjem fra begivenhetsrike dager under Ski-VM i Seefeld. Og ikke før er han kommet hjem, før turen går ned til stadion for å forberede årets sesong på oldboyslaget i bygda.

– Je har jo  bestandig vøri med på laget, liksom – men je har faktisk aldri stått i mål, sier Lund ivrig, som kan fortelle at han fikk en splitter ny spark til jul, som han har store planer med.

– Det som er fint med en slik spark er at je da kan få prøvd meg litt som keeper. Du vet, det er en stor kunst å redde straffespark, sier han, og legger til at som ellers er det nok trening som gjør mester.

– Etterpå skal je trene litt på støttepasninger, for sjøl om itte alle er klar over det, så heter det jo faktisk itte spark, men sparkstøtting!

Han innrømmer at det kanskje kan bli litt vrient å øve på begge disse tingene, når han er alene på banen, men som han sier:
– Je ser bære situasjona før meg, liksom – og så tar je det ut i praksis når de andre gutta å je er klare tæll kamp!

Helt alene der ute på fotballbanen, kaster malermester Lund, og strekker seg til venstre og til høyre. Høyt og lavt trener han på å redde straffespark.

– Dætta slit jamen på en gøtt vaksen kropp, dætta, sier han etter et par timers trening.

– Følk  er nukk itte klar over å mye trening som skal tæll for å holde buret rent. Men je er iværtfall gørhældig, som fækk spark tæll jul!