Layout 1

Når du har bestemt deg for å male huset hvitt, er det viktig å ta stilling til hvilken hvittone du skal velge. Det finnes nemlig en mengde hvite nyanser som gir ulik fargeopplevelse, og som vil utgjøre en stor forskjell på et helt hus. Vår samarbeidspartner Jotun kommer nå med nyheten OPTIMAL OptiWhite. Den nye malingsserien fås i alle Jotuns mest populære hvitfarger.

Lunds malertipsVi går mot lysere tider. Snart kommer det farge på løvtrærne og gresset. Og med våren og lysere dager, kommer også lysten til å oppgradere. Et nytt strøk med maling på huset gjør underverker. Og for deg som går med planer om å male huset hvitt kan vi anbefale en titt på Jotuns hjemmesider, hvor du kan få gode tips og bli litt bedre kjent med de mange ulike hvitfargene som finnes. Les mer ved å klikke her! 

Hvitt_2

Før du velger farge på huset – ta et skritt tilbake og vurder husets detaljer, grunnmur, dekke og omgivelser. Farger utendørs oppleves kjøligere, lysere og hvitere enn farger innendørs. Ønsker du myke hvittoner, velger du gylne og lune nyanser. For et mer kjølig uttrykk, velger du grålige hvittoner. Du bør betrakte fargen mot en mørk grå eller sort bakgrunn, for et mest mulig korrekt inntrykk av hvitnyanse og lyshet.

Hvitfargen du velger til husets fasade bør harmonere med fargen på detaljene. Ofte kan detaljer som vinduer og dører ha en gulaktig hvitfarge. Sjekk derfor fargekoden for et balansert og vakkert resultat. Ofte har fabrikkmalte vinduer og materialer fargekoden 1453 Bomull / NCS S0502-Y. Ønsker du et så hvitt hus som mulig, anbefaler vi også Bomull til fasaden. Da unngår du detaljer som ser gule og «skitne» ut. Bomull og Egghvit er også lekre til hvitfarger som 1376 Frostrøyk og 1574 Kalksten.

hvitt_3

Last ned Jotuns Optimal OptiWhite fargekart og tips ved å klikke her.

Lykke til med hvitfargen!