Skattelister

For oss i maler- og snekkerbransjen er jo ikke skattelister spesielt mere interessante enn andre lister. Det som forundrer oss når det snakkes om Skatteetaten og deres lister, er at det aldri snakkes om verken tresort, dimensjon eller farge. Det skjer aldri! Ikke et ord.

Gjennom bortimot 40 år i bransjen vet vi veldig godt, at en teaklist er noe helt annet enn en list laget av furu. Også har du bruksområdene, ikke sant? Du setter helst ikke opp en fotlist rund døra di, liksom? Og i taket er det jo viktig at man bruker taklist, ellers så hadde det jo bare behøvd å være én type; en list – rett og slett!

lister

 

 

 

 

 

 

Så derfor forstyrrer jo all skriving og fokus på skattelister om dagen helhetsbildet. Vi som har mer enn nok med å holde styr på karmlister, hjørnelister, utfôringer, glattkant, fot- og karmlister i en rekke profiler og dimensjoner – vi trenger ikke skattelistene også.

Og hvor har folk skatten sin, frexempel? Det er jo ikke lett for oss å ha den store oversikten over. Noen har vel penga i madrassen – skal vi legge karmlister rundt rammemadrassen da, eller holder det med en lakkert feielist?

Og dersom verdiene er putta i en safe, skal vi liksom sette dørlist rundt safedøra, da?  Blir jo litt pussig? En schvær grå safe med en spinkel grønnmalt foringsgerikt rundt døråpningen? Og når verdiene er plassert i dyr kunst på veggene, skal vi liksom foreslå en pen, hvitmalt, antikk karmlist på bildet på veggen? Hæ? Bildet er jo allerede innramma! Blir jo veldig rart!

Ikke alle vil fortelle hvor de har skatten sin heller. Og ikke hva skatten er! Eller hva verdien er. For alt vi vet kan det jo være samboeren eller en dyr diamantring. Og vi må vite dette før vi blir bedt om å liste skatten til folk. OK, selvsagt kan vi bruke et skattekart, for å få opplysningene vi trenger, men det blir jo fort tungvint.

Hos Malermester Lund er vi nok av den oppfatning at folks skatter og verdier nødvendigvis kanskje ikke MÅ listes. Men et lite tips vil jo være å ringe oss dersom du har et prosjekt hvor du trenger hjelp med tak- eller fotlistene. Har du derimot veldig behov for å liste rundt skatten din, kan du kanskje like gjerne gå inn på Skatteetaten.no.

Lykke til!