Vår blide malermester fra Enebakk har en stor interesse for tak, og har som bigeskjeft etablert takfirmaet «Tak & Pris». Og hans aller siste nyvinning er Skippertak. – Je har gørgo tru på dætta maritime prosjektet, sier han.

Lund har tidligere hatt noe vekslende hell med sine takvarianter. 

– Ja, grustak vart aldri nåen suksess, sier han, og forteller oppgitt at alt arbeidet med å få all grusen opp på taket, ble spolert i løpet av sekunder av et hissig takras, da en halv meter våt snø også tok med seg all grusen.

Ellers har Lund den siste tiden levert krafttak til flere siloer på gårdene i området. Og senest i vinter fikk han en ordre på et overtak – et tak i en utvidet toppetasje på en villa.

Han har planer om å kunne få lagt uttak på utstikkere og gesimser. Og han har foreslått for styret i sitt eget malerfirma at resepsjonen burde få et eget mottak. Ja, han har også solgt inn idéen om et nytt tak til en av naboene, Unn – hun får selvsagt et unntak!

Lunds siste takidé er altså skippertak.

Kona hører undrende på mannens planer og spør hvor dette demotaket skal monteres. Takdirektøren kan fortelle at han har fått med seg de nye naboene til å prøve skippertaket på sitt snart ferdigoppførte hus. 

– Dæm gleder seg nukk tæll å få på plass det gørdigre piratflagget i masta! 

Han forteller også at det skal monteres en høytaler på skippertaket som byr på bølgeskvulp 24/7. Og det kjente bildet av Terje Vigen har han fått forstørret til 6 x 8 meter. 
– Nei, det er itte spart på nåe her, sier han.

Kona spør om naboene har noen som helst tilknytning til det maritime miljø. 
– Nei, overhodet itte, mor! Dæm er ækte bygdefølk i generasjoner tællbakers att!

Lund er bombesikker på denne nysatsingen og avslutter: 
– Åffør skal itte vi bygdefølk kunne ha litt følelse av sjø og hav ‘a? Je vil jo tru at mange er gørlei grisebinger, ku-rukuer og fæl gjødsellukt. Det blir gørbra for øss å få oppleva nåe nytt…