Med det nye byrådet i Oslo for et par år siden kom også meldingen om at innen 2020 skal det være bilfritt i Oslo Sentrum innenfor Ring 1. Greit det! Overhodet ikke noe som helst problem det, for Malermester Lund!

I dag kan vi ikke unngå å se at bomstasjoner formelig popper opp overalt. Ikke bare på innfartsveiene til hovedstaden, men over hele landet!  Men hos Malermester Lund tok vi tak i dette allerede før det nye byrådet for samferdsel i hovedstaden hadde satt seg i byrådsstolen – for øvrig en gammal slitt ørelappstol som har stått i lokalene siden Albert Nordengens tid!

Malermester Lund har nemlig bestilt hester til alle sine ansatte. Det er i første omgang snakk om 2 arabere, 3 dølahester, 3 mustanger, 5 engelske varnblodshester, 4  norske kaldblodstravere og faktisk også en søt liten shetlandsponni, som skal øremerkes avdelingen for økonomi og regnskap hos oss.

Uansett, Malermester Lund vil ikke la seg stoppe av et skarve vedtak om bilfri by. Vi må fram til kundene våre  – og er stolte av at vi fant en så god løsning, så raskt. Og som Widar så riktig sier:
– Ved gørsmå oppdrag er det nukk bære å ta på øss støvla å slænge øss på hesteryggen – og ved gørstore prosjekter kobler vi bære tæll kjærre eller tilhengere, eller en fæns som døm kaller dæm. Gaupen har jo modeller i flere størrelser, liksom!

Widar har kun én bekymring, nemlig dekoren av hestene. Som han sier:
– Vi kan jo itte akkurat bruke selvklebende folie med logoen vår der, og itte blir det aktuelt å brænnmærke inn LUND-mauren på dyra hæll, vi driv jo itte me dyremishandling! Men vi finn nukk en løsning, liksom, hæll?

Han nevner et par scenarioer her, et hesteteppe med logo, logoflaggg i ørene, hestehale i logofarger. Alternativene finnes, og akkurat som i maleryrket ellers gjelder det å være kreativ, å finne muligheter der andre kun ser begrensninger.

– Framtida er jo gørdigital! Tænk deg, frexempel – en gørdiger flatskjerm på hør side tå hæsta, der vi lagar en liten reklame som presangterer øss på nymotens vis, liksom? Dætta blir arti. Gørarti!

Malermesteren ler fornøyd og gestikulerer ivrig når han forteller om planene. Så vi hos Malermester Lund bare gleder oss stort vi, til at den siste bilen ruller ut av Oslo!