Enebakks populære malermester, som jo for tiden fungerer som kvalitetskontrollør av hovedstadens ulike stedsnavn, har i dag tatt turen ned til området mellom Nationaltheatret og Stortinget. Navnet er visstnok Spikersuppa.

Tekst: Harry Illustrasjon: Vie

Som han sier: – Nå har je tråla rundt her i gørmange timer, men je har itte fønni nåen spiker enda!

Han har derfor bestemt seg for å gå om mulig enda grundigere til verks! Med medbrakt snorkel og svømmeføtter skal han nå saumfare bassenget, som han mener neppe inneholder suppe i det hele tatt. 

– Dætta er bære litt grumset vatn med høstløv og sigarettsneiper – itte nåe je ville hatt i suppetallikken, liksom!

Han rister mellomfornøyd på hodet etter en liten prøvesmak. Litt lønn for strevet under letingen får han imidlertid, da han i løpet av den første «svømmeturen» finner to kronestykker. 

– Det er jo itte akkurat nåe Fåntena di Trevi, liksom – men alle moner drar jo, hæll!

Han tar seg en hvil på en av benkene, og blir sittende og fundere. 

– Dæm lagar jo is her om vinter’n, liksom? 

Han tenker halvhøyt der han sitter at han ikke kan erindre å ha hørt om andre steder hvor de går på skøyter på suppe! Han flirer mens han mumler:

– Nå sætt vi over tæll EM i kunstløp i Die Ertzensuppe-halle i Frankfurt!

Uten å ha funnet en eneste spiker, rusler han, fortsatt med svømmeføttene på, bortover til Stortinget. 

– Je lurer på åkken som bestæmmer tå dæssa såkalte politikera, når dæm skal laga navn på områder i Oslo – er det nåe som heter Navneminister, tru?

Han tenker at han bør avlegge den ansvarlige et besøk før han tar turen hjemover. Det har kommet en del meldinger på mobilen fra folka på jobben, som lurer på hvor han er…