Vår kjære malermester har gjennom den svært varme sommeren i Enebakk utviklet en oppfinnelse for store og små: Svettesamler’n! – Alle vet jo at svetta rænn nerover, liksom, sier Lund som peker ned på nysatsingen, som vil samle opp det aller meste av svetten: store, vide gummistøvler. Han er imidlertid opptatt av gjenbruk ved tømming av svettesamlerne, og tar gjerne imot gode ideer her.

I starten har den blide malermesteren benyttet tømmemuligheten på bensinstasjonene, som egentlig er tilrettelagt for bobilfolket, men som han sier:
– Dætta gjelder jo alle følk, itte bære bobil- og campingvognbrukere, hæll?

Lund sier at selv om det ble målt hele 54 grader i Death Valley i USA her forleden, så er det faktisk minst like ille med 29 plussgrader i Kirkebygda i august – mye svette blir det uansett! 

– Husk på at i Junaiten måler dæm tæmperatur’n i Fahrenheit – mens vi jo bruker Gelius, sier han ivrig og legger til at menneskekroppen faktisk inneholder mellom 50 og 60 prosent med vann, og at dette vil skape store problemer når man beveger seg i sommervarmen – da mye av denne vannbeholdningen kommer ut igjen – som svette! 

– Je har prøvd å væra innovativ og nyskapende når det gjelder gjenbruk. 

Lund forteller at han mener å ha lest et eller annet sted at det var en fyr nede i Israel-traktene som visstnok klarte å gjøre om vin til vann, og legger til: 
– Først tenkte je at svetten i støvla kunne ”resirkuleres” tæll godt sommerdrikke i et glass med isbiter. Men det var itte nåen gørgo idé, det vart fryktelig gørsalt, så der anbefaler je at døkk heller kjøper Selters!

Malermesteren har kjøpt opp et stort antall gummistøvler i de fleste størrelser. 

– Det lønner seg å kjøpe dæm gørstore, for da blir det bære plass, liksom, sier han ivrig, og legger til at han selv har fått tak i støvler i størrelse 56, som rommer mye. 

– Det skvulper riktignukk gørfælt når du går, men det er viktig å itte bry seg om slike uviktige detaljer, liksom!

Han har fått testet ut nyvinningen ved at han har vært på mange tildels lange svettetokter i sommer. Han har imidlertid ikke fått testet ut virkningen ved kaldsvetting, da som han sier: 
– Det har vøri gørdårlig med inkassokrav og torpedobesøk dænna sommer’n!

Lund er svært mottagelig for gode råd og tips til hvordan svetten best kan gjenbrukes. 

Han ber interesserte ta kontakt, og kan allerede nå tilby splitter nye, romslige gummistøvler som velkomstgave. 

– Je trur dætta kan bli gørstor butikk, hvis je får med meg dæm rætte følka og hvis bære tæmperaturen høll seg oppe, liksom!