Mistenkelige dodsfall

Vi hos Malermester Lund er glad i malt kyllingkjøtt, men det får være grenser. Drap skal aldri aksepteres. Men siden det er påske er alt både greit og mulig. Som for eksempel at Påskeøya og Krimhalvøya slår seg sammen. I følge fortrolige kilder skal det foreligge planer om det.

 Først litt fakta:

Krimhalvøya, eller ”Den autonome republikken Krim”, eller på ukrainsk “Avtonomna Respublika Krym”, eller på russisk “Avtonomnaya Respublika Krym”, eller på krimtatarisk “Qırım Muhtar Cumhuriyeti”, er ei halvøy i Svartehavet.

Påskeøya (på polynesisk Te Pito o te Henúa («Verdens navle») eller Mata-ki-te-Rangi («Øyne mot himmelen»); på språket Rapa Nui heter øya Rapa Nui (Store Rapa), på spansk Isla de Pascua) ligger i det østlige Stillehavet.

Som vi ser her blir det en forferdelig masse navn og språk og forholde seg til her. Dessuten er Krim kun ei halv øy, mens Påskeøya er ei hel øy! Og ikke nok med det; de ligger jo ikke i det samme havet en gang!

På Påskeøya bor det sånn ca. 3.791 mennesker (Påskeøyaister) mens det på Krimhalvøya bor noen flere. Da de telte sist (2007) hadde halvøya en befolkning på  1.973.185, nesten 2 millioner – nei ikke kriminelle – men krimfolk.

Ved en eventuell fusjon vil det nok gå ganske heftig for seg. Én ting er at russerne nå nylig, som kjent, syntes at det var på tide at Krimhalvøya igjen ble russisk. Ukraina og et par andre land var vel ikke udelt blide for det.

Det spørs vel også om Chile, som har herredømmet over Påskeøya, bare sånn uten videre aksepterer at øya nå skal spleises med Krimhalvøya…? Og hvor skal den nye øya ligge, liksom? Egentlig er det jo mye bedre plass I Stillehavet, men på den annen side blir det ikke så mye å flytte på dersom Påskeøya havner I Svartehavet.

Det eneste som virker helt opplagt pr. dags dato, er navnet. Det sier seg jo selv. Det blir Påskekrimhalvøya. For det blir fortsatt ei halvøy om Påskeøya plasseres “helt inntil” Krimhalvøya.

Men som sagt, mye skal på plass og det er ulike meninger om en slik fusjon, så det kan fort bli en påskekrim! Den var ikke dum.