Malermesteren fra Enebakk har ikke kunnet unngå å høre om det som skjer i gylfen om dagen. Han er riktignok ikke helt sikker på om det er Persia- eller Mexico-gylfen det har vært snakk om, men som han sier: – Je får konsentrere meg om min egen gylf, je!

Tekst: Harry. Illustrasjon: Vie

– Akkurat nå som det har vøri så gørvarmt om dagen, har je itte helt fått med meg detalja. Men je hørte i nyhetene at det var prat om noe hormus og gylf, og da kan je enkelt og greit prate for meg sjøl: Her er det gørstabilt og itte mer urolig enn normalt, liksom!, sier han litt beklemt.

Han legger til at han synes det er en privatsak hva som skjer i disse gylf-områdene.

– Det som skjer der har itte noen andre nå med!, sier han bestemt. Når han blir konfrontert med at flere skip, også et norsk, har blitt oppbrakt i Hormuz-stredet av iranske myndigheter, sier han nonchallant:

– Je blir mere oppbrakt tå at det kjæm påstander om at det skal foregå ting i min gylf, som itte tåler dagens lys, og det gjør det itte!

Litt småirritert påpeker han igjen at om det så skulle være litt antydning til uroligheter der, så er vel det bare helt naturlig, og ingenting andre bør skrive side opp og side ned om!

Etter at den verste irritasjonen har gitt seg, kan malermesteren fortelle at han i sommer har gått til anskaffelse av en ny shorts – med glidelås i gylfen.

– Den er je gørfornøyd med! Den je hadde før hadde knapper i gylfen, og du måtte nesten ha teknisk embetseksamen både for å åpne og lukke den. Ja, god tid måtte je i hvertfall ha! legger han til, og forteller detaljert om knappene som var for store i forhold til knapphullene som var for små.

– Hu mor likte itte den gamle shortsen hu, hæll. Je var jo opptatt med knappinga støtt og stadig!

– Det er faktisk den eneste uroligheten je har hatt i forhold til gylfen min, sier en nå smilende Lund, som begir seg ut i sommervarmen med en 10-liter Drygolin til fasaden på rekkehuset på Jessheim.