– Je er gørgla i mat, og spesielt i disse valgtider er det viktig å itte gå tom, sier han, og forklarer at det nok skulle hete «valg og mat» og ikke valgomat. Og hans favoritt er valgflesk og duppe.

Tekst: Harry  Illustrasjon: Vie

– Det et je i sæptember, annahvert år, liksom!

Han forklarer at han sprøsteker noen skikkelig tykke skiver med valgflesk, med kålrotstappe og kokte poteter og masse duppe.

– Så lægg je på en gørdiger dæsj med persille på duppa, for å få et grønt innslag, liksom.

Lund innrømmer at han er blitt litt småbetatt av de to MDG-damene – Une og Lan Marie. Kona vil imidlertid heller sette litt Moxnes-rødt preg på potetene – og gjerne med rørt tyttebær.

– Han er jo så knakandes kjekk, han Bjørnar, sier hun drømmende.

Så inntar de plassene foran 60-tommeren og er klare for nok en partilederdebatt. Men samtidig som partilederne snakker i munnen på hverandre, blir malermesteren sittende å fundere en stund, før han spør kona:
– Trur du’n Hans stæmmer på FrP eller Høyre, mor?

Irritert over at han ikke følger med på TV-debatten, spør hun:
– Hvorfor spør du om det, liksom?

– Jo, fordi han Hans kjøpte blåskimmerost og blå druer, da je traff’n på Coop’n idag!

Kona rister på hodet av mannens forklaring. Litt smårød i toppen og plutselig veldig interessert i fjernsynet, sier han:
– Vel, er det itte hæmmelig valg her i landet, da – og fortælj meg, er du sjalu, hæll?

Kona hører ikke mannens utbrudd, men halvhøyt sier hun med beundring i blikket, mens hun betrakter partilederen for Rødt på skjermen:
– Herlighet, for et deilig mannfolk du er, Bjørnar!

Klikk her og se oppskriften på klubb og duppe, og så kan du supplere med noe fargerikt stæsj avhengig av hva du stemmer.


Foto: Matprat